M. (19 jaar) in

Oneerlijk

hey,
Ik heb eigelijk een probleem en weet niet goed hoe ermee om te gaan.
Mijn ouders zijn al 9 jaar gescheiden en mijn stiefmoeder was soms leuk, dan weer niet, hing eigelijk af van periodes. Ik heb een stiefbroer (19) en halfbroer (8). 2 maand geleden ging mijn vader en stiefmoeder op verlof vertrekken, het weekend ervoor zei ik dat ik vanaf maandag bij hun ging blijven (voor op de poezen te letten), waarop ik als antwoord van mijn stiefmoeder kreeg: ” u stiefbroer wilt ook eens alleen zijn met zijn lief, kan je niet later komen?” dus zei ik:” oke ik zal dan wel vanaf woensdag tot bij jullie komen”.

Die woensdag ging ik dus naar mijn vader, mijn vader zegt mij dag, niets speciaals, tot wanneer mijn stiefmoeder naar beneden komt en zegt: “wat doe jij hier, da was toch niet de afspraak !!”. op dat moment heb ik gewoon mijn valies terug vastgenomen en ben ik kwaad in mijn auto gestapt zonder iemand nog dag te zeggen. Die avond kreeg ik een berichtje:” Ik weet niet wat ik moet zeggen, ik bel je morgen wel”. De andere dag… mijn vader heeft mij niet gebeld hoor…
3 weken geleden had mijn vader gebeld om te vragen wanneer ik nog eens langskwam, veel zin had ik hier niet in, maarja ik ben dan 1 nacht daar blijven slapen, het was een dag vol gênante stiltes en raar qua gedrag, ik was blij dat ik terug bij mijn moeder kon zijn. Toen ik vertrok zei mijn vader:” als je nog eens komt voor je op verlof vertrekt zal ik u nog een cent geven” dat is precies een manier om mij tot bij hun te lokken.

Klein detail: ik en mijn stiefbroer studeren nu allebei verder, hij leerkracht lager, ik bedrijfsmanagement. Hij wordt met al zijn taken en opdrachten en ook echt serieus ALLE taken en opdrachten geholpen door zijn moeder (mijn stiefmoeder dus), ik kan niet echt om hulp vragen want ik heb niet veel werkjes voor school. Ik vind dat ZO oneerlijk.. hij heeft maar 1 herexamen en ik heb er 7, hierover voel ik mij dus zo slecht omdat hij constant wordt geholpen en ja ik kan niet eens om hulp vragen. Elke keer met de examens hoop ik zo hard dat hij veel herexamens heeft, maarja :/

Hebben jullie enig idee hoe ik dit moet aanpakken met mijn vader..?

groetjes
M.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Debby
Debby
7 jaren geleden

Kan je misschien met je vader over de situatie praten? Hoe jij je voelt? Dan kan hij misschien met je stiefmoeder praten en dan kunnen jullie misschien daarna een gesprek voeren.
En je vaders kant van het verhaal horen? Ook kan je je moeder om raad vragen! Veel succes!

Isa
Isa
7 jaren geleden

Hey M, Dank voor je berichtje! Ik zou me echt niet welkom voelen door jouw stiefmoeder. Ik zou misschien de confrontatie aangaan. Of een brief schrijven met wat je voelt. En welke spanningen er zijn. Zodat jullie band beter kan worden en jij je welkom voelt als je langs komt. Als je geen brief wilt schrijven aan je stiefmoeder, maak er dan een voor aan je vader. Die mag ook wel weten hoe je je voelt. Dat hoef je niet onder stoelen en banken te steken. Dat is niet nodig! Jij verdient ook gewoon aandacht. Als je zo’n brief niet… Lees verder »