nikki (13) in

Omgaan met emoties

hallo,
mijn ouders zijn al 10 jaar gescheiden, maar nog steeds hebben ze echt ruzie. ze kunnen niet bij elkaar in dezelfde ruimte zitten, ze kunnen niet met elkaar communiceren, dus alles gaat via ons. en ze houden zich allebei niet aan de afgesproken regels, die de rechter heeft aangegeven. mijn moeder heeft 2 jaar geleden een burn-out gehad en ook dat heeft veel effect op ons gehad. sindsdien is de ruzie steeds erger geworden. ik huil mezelf soms in slaap. ik kan niet meer omgaan met mijn emoties. heeft iemand een tip?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Sara
3 maanden geleden

Ik heb zo ongeveer hetzelfde. Na 9 jaar kunnen mijn ouders nog steeds niet normaal met elkaar omgaan. Wat kan helpen is om voor je gaat slapen bijvoorbeeld een luisterboek of zachte muziek aan te zetten. Het klink misschien kinderachtig maar ik houd nu ook een soort dagboek achtig iets bij, wat me ook echt helpt.

Judith
3 maanden geleden

Je kan misschien een gesprek aan gaan met allebei je ouders, ik weet dat dat lastig is. Probeer het dit werkt bij mij ook. Mijn ouders hebben namelijk hetzelfde als jou ouders.

Sanne
3 maanden geleden

Lieve Nikki, Wat goed dat je het forum hebt gevonden om te vragen om tips! Ik kan me goed voorstellen dat je in een lastige situatie zit. Je vertelt dat je niet meer kan omgaan met je emoties. Hier herken ik me heel erg in. Toen mijn ouders gingen scheiden, ging ik hier mee om door me voor deze emoties te ‘blokkeren’. Een paar jaar later besefte ik me dat dit voor mij geen goede manier was om hiermee om te gaan. Door dit te doen heb ik bepaalde situaties niet helemaal kunnen verwerken bijvoorbeeld. Wat ik in deze situatie… Lees verder »

nikki
3 maanden geleden
Reply to  Sanne

beste Sanne, bendankt voor je reactie, ik vind het zo fijn om te weten dat er wel nog mensen zijn die om je geven en die wel geven om hoe je je voelt. op dit moment praat ik met een vertrouwingspersoon. ik heb al op KIES gezeten op AMACURA en ik heb al bij 3 andere vertrouwingspersonen gezeten. ze helpen me wel goed, maar het is toch anders. hier kun je praten met mensen die ongeveer hetzelfde meemaken dan jijzelf. ik vind het heel fijn. ik vind het jammer om te horen dat jij ook hetzelfde mee hebt moeten maken.… Lees verder »

Lisa
3 maanden geleden

Hi Nikki, Wat goed dat je je vraagt durft te stellen op ons forum, super knap van je! 🙂 De situatie waar je nu in zit moet vast lastig voor je zijn… hoe vind je het dat je ouders alles via jullie bespreken? Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 10 jaar oud was en ook zij hadden veel ruzie met elkaar in het begin. Ze konden elkaar niet luchten of zien wat ik altijd heel erg vond. Ik weet nog goed dat ik een keer aan mijn moeder vroeg waarom ze niet gewoon normaal tegen elkaar konden doen, al was… Lees verder »

nikki
3 maanden geleden
Reply to  Lisa

bedankt voor je reactie. ik heb al vaker met mijn moeder geprobeerd te praten, maar als ik ook maar iets over mijn vader zeg wat “goed” is. dan word mijn moeder boos omdat ik hem dan verdedig. ik kan er dus niet over praten met mijn moeder. met mijn vader heb ik er wel al eens over gepraat en hij probeert het te minderen, maar als mijn moeder niet reageert op een mail kan mijn vader niets anders dan het aan ons vragen. dus in dit geval is dit weer een probleem met mijn moeder. ik heb al meerdere therapieen… Lees verder »

Renee
3 maanden geleden

Hey lieve Nikki! Wat zit je in een lastige situatie en wat ben ik blij dat je ons een berichtje stuurt! Ik herken mijzelf wel in jouw verhaal. Bij mij zijn mijn ouders namelijk al 7 jaar gescheiden en nog steeds willen zij elkaar niet zien of spreken, laat staan met elkaar in 1 ruimte zijn.. Ik kan mij dan wel is zorgen maken om te toekomst en vroeger lag ik daar van wakker en huilde ik mijzelf (net als jij) in slaap.. Wat mij vroeger heel erg heeft geholpen was het bijhouden van een dagboek. Ik schreef daar letterlijk… Lees verder »

nikki
3 maanden geleden
Reply to  Renee

beste Renee, jouw brief lezen heeft mij ZO erg geholpen. je hebt echt ongeveer hetzelfde als mij meegemaakt. ik ga vanaf nu een dagboek bijhouden. ik vind het zo jammer voor je om te horen dat de band tussen jouw ouders niet is veranderd. dat verdien je niet. ik hoop dat je er vrede mee hebt genomen en dat het voorbijgaat. je verdiend beter
liefs,
nikki