aline (18 jaar) in

Nooit thuis

hey iedereen,
ik heb het al een hele tijd hel erg moeilijk met mijn gezinssituatie. Mijn ouders zijn al meer dan 10 jaar gescheiden ,maar ik lijk het er nog steeds heel erg moeilijk mee te hebben. Vooral met de ‘stiefouders’ heb ik het moeilijk. Langs de ene kant heb ik een kille stiefmoeder die niks om mij geeft en me constant wilt zwart maken bij mijn eigen vader en langs de andere kant heb ik een stiefvader die zich te veel bemoeid en te snel verkeerde conclusies trekt (bv. geen ‘goeiemorgen’ zeggen = negeren van hem..terwijl ik gwn niet zo’n ochtend persoon ben), hij is wel heel lief en bezorgd.
Gelukkig wordt ik wel al minder betrokken bij de ruzies tussen mijn vader en moeder , want dat kwam er vorig jaar ook nog bij.
maar het grootste probleem is dat ik me nergens echt thuis voel , ik woonde eerst bij mijn mama maar vermits studies woon ik nu in de week bij mijn papa.
Ik krijg het gevoel dat ik nooit ergens gewenst ben.. ik weet niet wat ik moet doen , zou het toch aan mij liggen ?

vele groetjes en hopelijk weten jullie raad,… 🙂

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Femke
Femke
9 jaren geleden

Hoi Aline, Bedankt voor je berichtje hier. Heel dapper dat je hier om advies vraagt. Mijn ouders zijn toevallig ook ongeveer tien jaar geleden gescheiden en ook ik heb tot voor kort het gevoel gehad dat ik me nergens thuis voelde. Ik moet zeggen: persoonlijk vind ik dat een van de meest vervelende gevoelens. Je voelt je dan zo onrustig en rot… Ik ben het eens met Evi dat je erover kunt praten, al denk ik dat je er misschien ook aan kunt denken om op jezelf te gaan wonen? Dat heeft bij mij heel erg goed geholpen. Toen ik… Lees verder »

Evi
Evi
9 jaren geleden

Hoi aline, Wat ik als eerste wil zeggen is dat het zeker niet aan jouw ligt. Ik vind het heel vervelend dat je je nergens echt thuis voelt. Misschien is het een idee om erover te praten met je ouders. Als zij weten dat jij je rot voelt en je niet thuis voelt, dan willen zij vast helpen om dat veranderen. Wees eerlijk en zeg waarom je je niet thuis voelt. Alleen dan kunnen jullie er samen aan werken. Mocht je het lastig vinden om erover te praten met ze dan kan je er ook voor kiezen om een brief… Lees verder »