Anne (14 jaar) in

Nooit opgeven

Hai, ik ben 14 jaar en ik was 8 jaar toen mijn ouders gingen scheiden. Ik heb 6 jaar alleen maar gezeur gehad met de scheiding, Mijn vader had er jarenlang moeite mee dat mijn moeder er mee gestopt is en heeft nooit vriendelijk tegen haar gedaan, hij bleef haar maar sms’en, langs rijden om te kijken wie er was enzovoort. Hoe erg ik het ook vond voor mijn moeder, het deed mij het meeste pijn want door de dingen die ik soms heb mee gekregen heb ik mijn vader als een heel ander persoon gezien. Nu ik wat ouder ben heb ik een tijdje terug een keuze gemaakt tussen mijn ouders en heb voor mijn moeder gekozen. Mijn vader was er kapot van en heeft er alles aan gedaan om mij weer terug te krijgen, maar door inplaats van een lief berichtje te sturen kreeg ik juist boze berichten, ik heb nu 2 weken terug een gesprek gehad met mijn vader, moeder , iemand van jeugdzorg en natuurlijk mezelf. En ik ga weer naar m’n vader toe & ik ben blij dat ik weer ga want mijn ouders proberen nu ook normaal tegen elkaar te doen. En dat is alles wat mij gelukkig maakt! Dus nooit opgeven op je eigen ouders, vertel wat je dwarszit en als ze het zelf niet zien zoek er dan hulp voor.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Feline
Feline
8 jaren geleden

He Anne,

Wat fijn dat je dit bericht met ons deelt. Het zal niet makkelijk voor je zijn geweest, maar ik ben blij dat het nu beter gaat en dat je het gevoel hebt niet meer te hoeven “kiezen” tussen beiden ouders. Praten is inderdaad heel belangrijk en hier hulp voor inschakelen van een jeugdhulp instantie is dan inderdaad erg prettig! Succes in de toekomst en als je nog een keer iets kwijt wil of vragen mag dat altijd. Groeten Feline

Yannick
Yannick
8 jaren geleden

Beste Anne, Wat een ontzettend mooi en bemoedigend verhaal om te lezen! Dit laat nog maar eens zien dat het altijd weer beter kan gaan. Dat je een verbroken band een paar maanden of jaren later kunt herstellen. Soms verwatert het contact met een van je ouders, of kom je er samen niet uit. Soms begrijp je elkaar gewoon niet goed en houdt niet iedereen rekening met de gevoelens van een ander. Ik vind het echt super voor je dat jij zo’n goed gesprek hebt gehad, en dat je ook zegt hoe belangrijk het is om te blijven praten met… Lees verder »