Juul (15 jaar) in

Nooit meer zoals het was

Mijn ouders zijn 2 jaar geleden gescheiden. Iets wat ik in het verleden nooit had zien aankomen. Toen ik het hoorde was ik gebroken, maar ik wilde het niet geloven. Tot mijn moeder een keer zei dat ze nooit meer van mijn vader zal houden, ik heb toen nog nooit zo hard gehuild, toen kwam het echt binnen dat mijn gezin nooit meer compleet zou zijn, dat het nooit meer terug gaat naar hoe het was.
Nu 2 jaar later is de pijn niet weg wel gezakt, ik denk dat deze pijn nooit helemaal weg gaat maar wel minder wordt. Mijn moeder heeft inmiddels een nieuwe vriend, hij is echt super lief. Het laatst gingen we op familieweekend van de vriend van mijn moeder. Ik vond het zo moeilijk, zijn familie is zo lief. iedereen wil dat je je fijn voelt. Alleen het voelt niet normaal. Je zit dan in een bungalowhuis me je moeder, je broertje, de vriendin je moeder en zijn kinderen. Alsof dat jou gezin is. Maar dat is het niet en zal nooit zo voelen. En je beseft gewoon dat je gezin nooit meer wordt zoals het was, en dat doet zoveel pijn. Ben ik de enige die dit heeft? En is dit normaal?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Pascalle
Pascalle
7 jaren geleden

Lieve Juul, Wat goed dat je hier over je verdriet schrijft. Ik begrijp heel goed hoe je je voelt en het is absoluut geen gek gevoel. Ik heb de scheiding van mijn ouders gevoeld alsof er iemand overleden was. Ik kon in het begin ook moeilijk met de pijn omgaan maar later heb ik het geaccepteerd. De een heeft er langer verdriet van dan de ander. Ik was bijvoorbeeld veel langer verdrietig dan mijn zusje. Het is nu jaren later en hoewel ik het soms nog steeds erg mis, is het verdriet echt veel minder geworden. Ik weet zeker dat… Lees verder »

jonathan
jonathan
7 jaren geleden

Hoi Juul, Dapper van je om je verhaal te delen. Om je vraag kort te beantwoorden. Het is heel normaal dat het zo voor je voelt. En je bent echt niet de enige, geloof me ;). Het is niet zomaar iets wat er gebeurd is. Hetgeen waarvan jij het idee had dat voor altijd zo zou blijven veranderd van de 1 op de andere dag. Ik hoop voor je dat de pijn na verloop van tijd minder wordt, maar het is niet vreemd dat je deze pijn voelt hoor, echt niet. Bij mij is de situatie zo dat mijn beide… Lees verder »