R. (14 jaar) in

Nooit meer normaal contact?

Hoi,
Mijn ouders zijn al sinds mijn 8e gescheiden. Mijn vader is opnieuw getrouwd en mijn moeder heeft een nieuwe vriend. Bij mijn vader heb ik nu ook een stiefzus en bij mijn moeder een halfbroertje. Het probleem is alleen dat ik nu 6 maanden geen contact meer met mijn vader heb. Ik ben weggestuurt, omdat ik brutaal was, maar ik verdenk mijn stiefmoeder ervan dat dit grotendeels door haar komt (dat ik weg ben gestuurt)
Ik ben nu een gesprek aan het regelen tussen mij en mijn vader, maar ik ben bang dat ik nooit meer normaal tegen mijn stiefmoeder kan doen. Ik slaap slecht, ben misselijk en heb hoopfdpijn. Ook op school gaat het, door de ruzie, niet meer zo lekker en ben ik de vriendschap met mijn “beste” vriendin kwijt…

Iemand tips wat ik moet doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Femke
Femke
9 jaren geleden

Lieve R., Wat ontzettend rot om te lezen :(. Zoals Bob en Beau al beschrijven in de tips: probeer het uit te praten met je vader, maar ook met je beste vriendin. Je hebt ze allebei nodig en eerlijk zijn is altijd het beste, ook al kan het heel erg moeilijk zijn. Stel dat je het een te grote stap vindt om ze aan te spreken, dan is het misschien een idee om een brief te schrijven waarin je jouw gevoel beschrijft. Zo kunnen ze niet meteen tegen je in gaan en dan hoef jij je geen zorgen te maken… Lees verder »

Bob
Bob
9 jaren geleden

Hallo R. Wat vervelend om te horen dat je al 6 maanden geen contact meer hebt met je vader. Het is al helemaal niet leuk als je weggestuurd bent omdat je vermoedelijk brutaal bent. Het is al heel moedig van je om contact met je vader op te zoeken om erover te praten. Dat is al een grote stap om weer echt contact te krijgen met je vader. Ik weet niet precies waar je het met je vader over wilt hebben, maar een tip is om niet gelijk te beginnen met waarom hij je ‘echt’ heeft weggestuurt of waarom hij… Lees verder »

Beau
Beau
9 jaren geleden

Hoi R., Jeetje, dat is niet fijn :-(. Ik kan me voorstellen dat het met nieuwe mensen in huis tijd kost om te wennen, maar ik lees dat het bij jou een minder fijn effect heeft. Wel vind ik het enorm dapper dat je een gesprek met je vader regelt, heel goed! Heb je meer mensen verteld over hoe jij over je stiefmoeder denkt? Zo niet, is het dan een idee om dit aan te kaarten bij je moeder? Je zou dan kunnen vragen om alleen te luisteren en of je moeder zich er buiten wil houden totdat jij er… Lees verder »