Anoniempje (11 jaar) in

Nieuwe partners

Mijn ouders zijn nu 5 jaar gescheiden en ik heb er nog best wel moeite mee. Mijn moeder heeft nu ongeveer 2 jaar een nieuwe vriend en daar kan ik het niet zo goed mee vinden. Hij bemoeit zich met dingen waar hij zich helemaal niet mee hoeft te bemoeien. Mijn vader heeft sinds kort een nieuwe vriendin en die is juist te lief. Ze doet veel dingen voor mij soms een beetje te veel. Soms denk ik dan jij hoeft niet te doen alsof je mijn moeder bent maar ze bedoelt het wel goed. Ik kan het soms ook beter vinden met haar dan met mijn moeder. bij de vriend van mijn moeder denk ik daar heel anders over. die heeft helemaal geen medelijden met mij en wil gewoon altijd zijn zin! Soms denk ik echt hou je mond gewoon een keer dicht je hoeft je niet overal mee te bemoeien. Ik heb ook altijd het gevoel als de vriend van mijn moeder er is dat ik ineens een andere moeder heb, ze doet dan heel anders. Veel strenger en als ze boos is reageert ze het op mij af, Ze geeft ook altijd haar vriend gelijk terwijl ik ook weleens gelijk heb. Ik kan er ook niet tegen als mijn moeder of vader klef doet met zijnhaar vriendvriendin. Heeft iemand tips??!!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
anoniempieee
anoniempieee
9 jaren geleden

Beste anoniempje, Wat jij hebt heb ik precies andersom. Ik kan het met de nieuwe vriendin van mijn vader niet goed vinden maar juist wel met mijn stiefvader en mijn moeder. Ik heb geleerd dat ik me moet concentreren op mijn tijden bij mijn moeder en mijn stief vader thuis. (jij dus bij je vader en ook de nieuwe vriendin van je vader) Ik heb als tip ook nog voor je dat je er echt met je moeder moet over praten als ze niet naar je luistert dan zeg je dit bedoel ik je komt altijd voor je nieuwe vriend… Lees verder »

Florentine
Florentine
9 jaren geleden

Hee! Wat kun jij al op een volwassen manier beschrijven wat er aan de hand is in jou situatie! Mijn advies zou zijn om op papier te zetten wat je dwars zit en dit dan samen met je moeder door te nemen. Dan kan je ook vertellen dat je liever hebt dat je moeder en haar vriend klef doen als jij er niet bij bent. Ik heb dit zelf laatst nog gedaan, het was confronterend voor mijn moeder maar ik heb in ieder geval bij haar neergelegd wat mij dwars zat omdat ik vond dat ze het moest weten. Ik… Lees verder »

Aron
Aron
9 jaren geleden

Beste anoniem, Wat vervelend voor je dat de band met jouw stiefvader niet zo goed verloopt. Ik heb zelf ook een stiefvader en soms vind ik het ook erg moeilijk om het goed met hem te vinden. Soms is hij heel erg aardig, maar soms kan hij ook heel gemeen zijn. Ik heb zelf geleerd dat praten een goede oplossing is hiervoor. Als je praat met mensen dan weten zij hoe jij je voelt in de situatie. Als jouw moeder, zoals je aangeeft in je berichtje, aan de kant staat van jouw stiefvader, dan zou ik ervoor kiezen om iemand… Lees verder »