AnoniemN (20) in

Niet zoveel contact met vader

Hoi! Ik heb niet zoveel contact met mijn vader. Mijn ouders zijn gescheiden en ik zie hem soms een paar uurtjes per week. Verder belt hij mij wel een paar keer per week. Mijn vader is vrij snel met zijn nieuwe vrouw getrouwd na de scheiding van mijn ouders. Bij deze bruiloft ben ik niet geweest, omdat ik dit veel te vroeg vond. Met zijn vrouw kan ik het niet heel goed vinden. Ik kom dus ook amper bij hun thuis, ook niet met feestdagen en verjaardagen. Ik woon volledig bij mijn moeder die in het dorp is blijven wonen waar wij ook voor de scheiding woonden. Mijn vader is verhuisd naar een dorp zo’n 60km verderop. Mijn moeder heeft een nieuwe vriend waar ik het wel goed mee kan vinden. Nu was de vader van haar vriend plotseling overleden en waren ik en mijn broertje ook uitgenodigd voor de uitvaart en een herdenking met de familie. Ik vond het wel zo netjes om deze uitnodiging te accepteren. Toen mijn vader hier lucht van kreeg belde hij mij en vroeg mij waarom ik daar heen ging. Toen ik zei dat ik dat wel zo netjes vond om de uitnodiging aan te nemen verweet hij mij dat ik wel vaker voor iets werd uitgenodigd en niet heen ging. Daar bedoelde hij zichzelf mee. Daarna zei hij dat het “keuzes” waren die ik maakte en hing op.
Ik ben er niet perse verdrietig om, maar zit hier wel mee. Heeft iemand tips om hier mee om ge gaan of heeft iemand iets vergelijkbaars meegemaakt?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Amanda
1 jaar geleden

Hey! Wat een goede vraag stel jij. Ik denk dat het voor veel kinderen (en volwassenen) van gescheiden ouders een herkenbare situatie is. Voor mij in elk geval wel als het gaat om verwijten. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik een jaar of 2 was. Ik heb daarna altijd moeite ervaren in de band met mijn vader, waarbij ik altijd het gevoel had (en soms heb) dat het nooit goed genoeg is. Ik vind het mooi hoe jij omschrijft dat je keuzes maakt. Je maakt ook keuzes die voor jou goed zijn, dat mag ook en is denk ik ook… Lees verder »

AnoniemN
1 jaar geleden
Reply to  Amanda

Bedankt voor je reactie en je mooie woorden! Het begrip loyaliteit en loyaliteitsconflict omschrijft de situatie inderdaad goed. Ik zal er voor mijzelf een weg in moeten vinden en hoe moeilijk het ook is voor mijzelf blijven kiezen. Ik zeg altijd dat ik nooit spijt van keuzes kan hebben die op dat moment het beste voelden om te doen. Ventileren zal ik inderdaad vaker gaan doen. Dat is wel een hele goede tip om alles even te relativeren. Inderdaad hebben helaas veel kinderen van gescheiden ouders hier mee te maken. Ik vond nog een gedichtje op internet die mij raakte.… Lees verder »

Amanda
1 jaar geleden
Reply to  AnoniemN

Hey, Bedankt voor jouw reactie! Loyaliteit is iets moois, maar ook iets geks als je ermee in conflict raakt. Je kunt dat niet ‘even’ aan de kant zetten, of er maar niet aan denken of iets dergelijks. Het is er gewoon. Mij hielp het wel om er meer over te weten, omdat ik zo mijn gevoelens wat beter kon begrijpen, en gaf me ook het gevoel dat het dus ‘normaal’ is wat ik ervaar en voel. Wat je hier zegt vind ik heel sterk: ‘Ik zeg altijd dat ik nooit spijt van keuzes kan hebben die op dat moment het… Lees verder »