Sterre (8 jaar) in

Niet zo lang

Hoi, ik vind het eng om dingen tegen mijn vader te zeggen. Ik ben heel bang dat hij boos word. Bijvoorbeeld over de zomervakantie dat hij mij drie weken mee wilt nemen en ik en mijn moeder vinden dat te lang, maar als ik geen drie weken mee ga dan gaat hij alleen en dan mis ik hem heel erg. Ik durf dan niet te zeggen dat ik heel graag mee wil, maar niet zo lang. Hebben jullie tips voor mij?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Romy
Romy
7 jaren geleden

Hoi Sterre,
Ik snap wat je bedoelt ik heb echt precies het zelfde ik durf het ook niet altijd te zeggen, dat ik dan een keer thuis wil blijven dan liever een andere keer naar mijn vader wil maar het beste is om het gewoon te zeggen hij word daar echt niet boos over je vader wil ook niet dat je niet blij bent als je bij hem bent. het is heel lastig maar probeer het gewoon te zeggen.

su6 XX Romy

Meisje
Meisje
7 jaren geleden

Ik heb het precies andersom ik wil graag langer bij mijn vader zijn maar mijn moeder vind het alleen een weekend goed. En dan moet er ook nog iemand bijzijn.

Lynn
Lynn
7 jaren geleden

Lieve Sterre, Wat goed dat je een berichtje hebt gestuurd dat je tips van ons wilt! Zelf vond ik het vroeger ook heel eng om iets tegen mijn vader te zeggen. Ik was ook bang dat hij boos of teleurgesteld zou zijn. Nu weet ik dat mijn vader graag wil dat ik gelukkig ben. En het meest gelukkig word ik ervan om eerlijk te zijn tegen de mensen om mij heen. Ik denk dat je vader ook liever heeft dat je eerlijk bent en daardoor ook gelukkiger. Het zou daarom ook goed zijn om hem te vertellen hoe je over… Lees verder »

Mehtab
Mehtab
7 jaren geleden

Lieve Sterre, Bedankt voor je berichtje op het forum! Heel duidelijk geschreven! Het is erg vervelend om bang te zijn van je eigen vader en vooral als je hierdoor bepaalde dingen niet durft te zeggen. Als kind durfde ik ook vaak dingen niet te zeggen tegen mijn vader of tegen mijn moeder, maar toen ik het toch deed viel het vaak erg mee. Als je het dan toch te eng vind om het te zeggen, kun je misschien een briefje schrijven aan je vader. Mijn tip is om hierbij heel goed naar je gevoel te luisteren, ook al zou je… Lees verder »