L. (14 jaar) in

Niet weer te snel alsjeblieft

Ha pap,

We hebben samen veel doorgemaakt de laatste jaren. Het liep niet zo lekker tussen jou en je vorige vriendin, we hebben vorig jaar een rotvakantie achter de rug gehad en veel ruzie gehad met je vorige vriendin.
Het was vreselijk, maar gelukkig kregen we veel steun van andere mensen, als opa en oma, die ons perfect hebben opgevangen, toen je weer scheidde van die vrouw. Ondanks dat ze een klein huis hebben, wilden ze dat graag delen met ons. Daarna wilde je opnieuw bij haar wonen, nadat we het goed hadden gemaakt. Maar toen ging het weer mis. De ruzies werden erger, de deur werd vaak bijna uit zijn scharnieren geslagen en de gezelligheid was vaak ook ver te zoeken. Als ze binnenkwam, merkten wij al aan haar stem dat het raak was.
Februari 2014 was het, toen jullie weer uit elkaar gingen. Maar, jullie hielden het geheim omdat de Cito begon.
Toen je het me na de Cito vertelde, was ik veel minder verdrietig dan de eerste keer dat jullie gingen scheiden. Toen was de scheiding ook veel heftiger. Ze wilde met me praten, maar ik was bang. Ik heb bij jou, en oma, want daar was ik toen ze met me wilde praten, gesmeekt dat jullie haar geen toestemming gaven om met me te praten.
Toen jij vertelde dat we de tweede keer uit elkaar gingen, kwam ze net thuis van ski-vakantie. Kennelijk was ze vergeten dat de Cito al over was. Ze flipte toen ze hoorde dat we iets wilden gaan doen en weggingen. Terwijl ze zelf zei dat ze in bad ging. Deze situatie heb ik nooit begrepen. Ik wilde niet meer ergens naartoe en we kwamen bij de McDonald’s terecht.
En s’avonds vingen opa en oma ons weer op en mochten we weer blijven slapen.
Na maandenlange regeling om spullen, geld en het huis, was het gedoe met haar eindelijk afgelopen.
Nu heb je weer een nieuwe, lieve vriendin. Ik weet dat ik soms nogal moeilijk kan doen, maar ik hoop dat je begrijpt dat ze me nogal wat pijn heeft gedaan op die vreselijke vakantie op Kreta. Ze heeft woorden geroepen die ze nooit tegen me had mogen roepen. Later zei ze dat ze spijt had. Ik denk dat ze zich nooit beseft hoe hard haar woorden me raakten en ze dat alleen zei om jou terug te kunnen krijgen. Net als het slijmen bij opa en oma toen het net over was, ze wist dat je belangrijk vind dat opa en oma het goed met je vriendin(nen) kunnen vinden. Ik hoop dat ik het vertrouwen in stiefmoeders terug kam krijgen. Pap, doe alsjeblieft niet weer te snel en ga niet meteen samenwonen enzo, dan komt het vast goed. Hoewel ik deze situatie moeilijk vind, wens ik je alle geluk op de wereld met haar (en met mij en haar kinderen xD). Ik hoop dat je me net zo begrijpt als je zegt.
Ik hou van je
Liefs,
Je dochter

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anouk
Anouk
8 jaren geleden

hallo,
WAUW, wat heb jij je gevoelens mooi verwoord! echt een super mooie brief!
Als ik je vader was begreep ik helemaal wat je bedoelde en zou zelf een traantje weg pinken om wille dat ik zo’n grote volwassen en sterke dochter heb!
geeft ook heel veel hoop aan andere die moeite hebben met hun stiefmoeder of voor stiefmoeders zelf hoe het niet en hoe het wel moet!!

Bedankt voor het delen van deze prachtige brief!
liefs Anouk

Rosa
Rosa
8 jaren geleden

Hallo!

Wat een ontzettend mooie brief heb je geschreven en op ons forum gezet. Je beschrijft heel mooi wat de gebeurtenissen met jou hebben gedaan en hoe het misschien anders kan.
Ik vind het heel knap van je dit je dit met ons hebt gedeeld. Ik denk dat dit veel andere kinderen, vaders en stiefmoeders kan helpen.

Liefs, Rosa

Nadia
Nadia
8 jaren geleden

Hoi Meisje,

Wat een mooi en open berichtje om dit zo naar je vader toe te schrijven! Ik vind dat je hierin erg mooi je gevoelens beschrijft. Zou het een idee zijn om dit je vader zelf te laten lezen? Ik denk dat hij onwijs trots op je zal zijn en dat hij je door dit berichtje nog meer zal gaan begrijpen.

Bedankt dat je dit met ons wilde delen!

Veel liefs,
Nadia