anoniem (13 jaar) in

Niet via mij

Mijn ouders zijn al best lang gescheiden, ik woon bij mijn moeder. Mijn zomervakantie duurt 7 weken. Ik ben 3 weken van de zomervakantie op vakantie. 2 weken met mijn nichtje, en 1 week met mijn vriendin. Dus dan heb ik nog 3 weken niks deze vakantie. Die 3 weken moet ik verdelen over mijn moeder en mijn vader. Ik zelf wil gewoon de helft bij mijn moeder en de helft bij mijn vader. Maar mijn vader wil 2 weken met mij op vakantie en dat ik 3 weken bij hem ben deze vakantie. Ik wil dat niet maar durf het niet echt te zeggen. Mijn moeder zegt dat ik het zelf moet weten. Mijn vader wil er met haar over praten maar mijn moeder wil hem niet spreken. Ik wil dat ze met elkaar praten zodat het niet steeds via mij hoeft. Want als mijn vader boos is op mijn moeder zegt hij het tegen mij en ook andersom. Ik wil dat niet de hele tijd horen. Ik wil dat ze met elkaar praten. Mijn oma en tante willen mij helpen door een mail naar hun allebei te sturen. Want als ze niet met elkaar willen praten moet ik maar met hun praten. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ze met elkaar praten? En mag ik zelf kiezen wat ik deze vakantie wil?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Luc
Luc
7 jaren geleden

Hallo, Bedankt voor je berichtje op het forum. Wat vervelend voor je dat het zo moet gaan. Ik begrijp helaas hoe je je voelt, mijn ouders praten nu al bijna 9 jaar niet met elkaar. Ik heb zelf ook altijd heel erg veel problemen met de zomervakanties, hoe lang ga ik met elke ouder doorbrengen. Het is natuurlijk een heel erg lastig omdat je het gevoel krijgt dat je moet kiezen tussen je ouders en dat wil je natuurlijk niet. Je zou bij je vader aan kunnen geven dat je wel op vakantie wil, maar in plaats van 2 weken… Lees verder »

Anouk
Anouk
7 jaren geleden

Hallo, wat dapper dat je hier om advies durft te vragen! Maar wat een vervelende situatie. Helaas heb ik er wel zelf ook ervaring mee. Mijn ouders spraken toen ik 11 was niet meer met elkaar en hebben toen nog een jaar via mail met elkaar gecommuniceerd en toen wilde mijn vader dat ook niet meer doen. Ook bij mij is er toen ruzie geweest om een zomervakantie je bent hier dus niet alleen in! Omdat je zelf nu 12 bent mag je ook mee beslissen in de bezoekregeling dus heb jij ook je woordje in waar je wilt zijn.… Lees verder »