Lisanne (16 jaar) in

Niet veilig

Hoi allemaal! Mijn ouders zijn nu ongeveer 2 jaar gescheiden. We hadden een mooi leven naar de buitenkant ik kwam dus niks te kort. Maar van binnen was alles anders mijn vader was altijd zogenaamd weg voor zijn werk eigenlijk wisten mijn moeder en ik nooit waar hij precies uithing. Mijn vader is niet normaal en dan bedoel ik niet van dat mijn vader een gekke leuke vader is nee helemaal niet zelfs dat mocht ik willen. Mij vader is narcistisch en dit is voor veel mensen een onduidelijke ziekte maar het bestaat wel en komt steeds meer naar voren.( narcistisch persoon is: egoïstisch vind zichzelf zielig agressief depressief geeft mensen vaak de schuld van iets wat zij hebben gedaan en zo kan ik nog door gaan.) Dit was bijna de enigste reden waarom mijn ouders gingen scheiden mijn moeder wilde dit heel erg graag omdat ze erg respectloos werd behandeld alleen had ik dat eigenlijk nooit door. Een van de vele voorbeelden was: mijn moeder bedreigen, dat ze een slechte moeder was voor mijn autistische broertje waar ze alles voor alleen deed, hij ging vaak vreemd en gaf dat graag toe tegenover mijn moeder alleen om mijn moeder te treiteren. En het ergste is nog mijn moeder deed zoveel voor ons en sloof zich altijd zo erg uit voor het gezin ze had mijn vader nooit wat aangedaan. Verschrikkelijk om al die verhalen op je 16e te horen omdat je het op deze leeftijd pas echt begrijpt. We zijn nu 2 jaar verder en ik ben het slachtoffer van m’n vader geworden nu mijn moeder uit beeld is bij hem. Ook al kom ik bijna nooit bij hem omdat ik me niet veilig voel hij kan me altijd nog pijn doen via de berichten die hij stuurt. En als ik niet reageer op zijn berichten en soms zijn 100en telefoon oproepen is hij zielig naar de buitenwereld en dat is wat hij graag wil. Aandacht! Het is moeilijk om zo’n vader te hebben ik kan het geen vader noemen ik weet niet hoe het is om een vader te hebben die er altijd voor me zou zijn. Narcistisch is een ziekte die niet te genezen valt om het slachtoffer van deze ziekte te zijn gun ik mijn ergste vijand niet. Het kan vaker voorkomen bij ouders die scheiden en het is erg lastig om hier over te praten. Narcistisch is geen kort verhaal zoals dit, dit verhaal is nog niet eens de helft wat ik heb mee gemaakt. Ik heb niets voor niets littekens op mijn armen van deze rottijd. Maar onthoud!: Als jou vader/moeder ook narcistisch of een vorm van geef jezelf nooit de schuld want de schuldige is de persoon zelf hoe moeilijk het ook is. Blijf er over praten hoe lang je proces ook is waarin je zit blijf echt praten het helpt je uit rot situaties te komen en voelt als en opluchting voor jezelf. Ik vond dit altijd onzin maar toen ik er eenmaal in zat, minderde ik met mijn zelfbeschadiging. Stay Strong allemaal! Lisanne.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nicoline
Nicoline
7 jaren geleden

Hoi Lisanne,

Wat prachtig hoe je dit allemaal onder woorden weet te brengen op zo’n mooie manier. Ik weet zeker dat jij een hulp gaat zijn voor anderen als zij dit verhaal delen!

Sterkte!
Liefs Nicoline

Sophie
Sophie
7 jaren geleden

Wat gaaf dat je je verhaal wil delen, inspirerende woorden!

Ik ben het met je eens, blijven praten werkt echt. Wat goed dat je dat nu al hebt ontdekt en dat je andere kinderen hierop wil wijzen.

Ik hoop dat jij ook blijft praten en anders weet je ons te vinden!
Ook voor een ander mooi verhaal en motiverende woorden.

Stay strong,

Sophie