LC (18 jaar) in

Niet opstoken

Beste ouders,

Mijn ouders zijn al een tijdje gescheiden, ondanks dat heeft mijn moeder het er nog heel moeilijk mee dat mijn vader een ander heeft.
Mijn moeder drinkt veel en dat komt omdat ze verdrietig is, mijn zusje en ik vinden dit vreselijk om aan te zien. Want op het moment dat ze verdrietig is en te veel gedronken heeft dan zegt ze vervelende dingen en interesseren wij weinig voor haar.
Mijn vader blijft mijn moeder stoken, in de zin van, dat hij tegen ons zegt dat wij dit en dat moeten doen voor hem naar mijn moeder toe, maar ook hij zelf blijft mijn moeder maar controleren: hoe laat ze online was, wat ze uitgeeft aan geld (want hij kan nog bij haar op de rekening), wat en wanneer zij iets gaat doen.
Wil als tip geven ga a.u.b. Niet de kinderen opstoken om dingen te doen bij de andere ouder, of de ander controleren. Dit kan voor heel veel problemen zorgen…
Het engste wat ik momenteel belangrijk vind is dat mijn zusje hier heel erg onder lijdt en dit doet me heel erg zeer.
Dit doe je je kind(eren) toch niet aan ? Of zie ik dit verkeerd ?

Groetjes,
LC

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anne
Anne
7 jaren geleden

Hallo LV,

Bedankt voor je berichtje! Mooie tip die je ook meegeeft.

De situatie is heel vervelend voor jou en ik hoop dat het snel beter wordt!

Ik wens je veel liefs,
Anne

Rosa
Rosa
7 jaren geleden

Lieve LC,

Bedankt voor je bericht op ons forum. Ik vind het super dat je met jou verhaal andere ouders wil laten in zien wat het met een kind doet wanneer ouders op deze manier met de scheiding om gaan.

Wat een verdrietige situatie voor jou en je zusje. Ik hoop dat het gauw wat beter gaat. Vergeet niet met mensen hier over te praten, andere kunnen jullie helpen.

Veel sterkte en nogmaals bedankt!

Liefs, Rosa

Minouk
Minouk
7 jaren geleden

Lieve LC,

Ik ben het volkomen met je eens! Wat een mooie woorden! Helaas heb jij het moeten meemaken dat je vader je opstookte tegen je moeder. Helaas gebeurt dit vaker tijdens scheidingen en hebben ouders het soms zelf niet eens door!

Goed dat je dit advies aan ouders geeft! En kinderen die dit meemaken; geef het bij je ouders aan!

Liefs,
Minouk