Sanne (11) in

Niet meer zo vaak zien

Mijn vader heeft net een nieuw huis en als die klaar is mogen mijn kleine zusje en ik daar natuurlijk wonen met mijn vader, alleen ik ben bang dat ik mijn moeder of vader minder zie, maar natuurlijk is dat wel zo maar alsnog ben ik bang dat ik èèn van hun niet zo vaak meer zie

5 reacties

 1. Esmée op 5 februari 2019 om 11:13

  Lieve Sanne,

  Wat fijn dat jij je vraag aan ons durft te stellen! En wat vervelend om te horen dat je daar zo bang voor bent, maar als ik eerlijk ben herken ik dat wel hoor! Toen ik wat jonger was zat ik er ook heel erg mee dat ik mijn vader minder zou gaan zien, want ik zou nu maar 1 keer in de 2 weken naar hem gaan. Ik weet natuurlijk niet hoe dit bij jou is, maar ik kan wel mijn tips met je delen, die ik gebruik als ik één van mijn ouders heel erg mis.

  Ik vond de wisseling juist altijd erg lastig. Ik moest dan voor het weekend afscheid nemen van mijn moeder, want dan was ik bij papa. Om dit wat makkelijker te maken ging ik dingen bedenken die ik dat weekend bij mijn vader zou willen doen. Kleine dingetjes zoals een spelletje spelen bijvoorbeeld. Dit hielp voor mij erg, omdat ik me dan meer ging focussen op de leuke dingen aan de wissel.

  Nu zie ik mijn vader niet zo heel veel meer en dat vind ik stiekem nog steeds heel moeilijk. Soms mis ik hem heel erg, wat natuurlijk hartstikke normaal is! Wat mij nu erg helpt is om goed contact met mijn vader te houden. Zo bellen we 1 keer per week en verder stuur ik hem vaak een berichtje als er wat leuks is gebeurd. Mijn vader heeft zelfs Snapchat gedownload, zo delen we vaak de leuke dingen en kunnen we elkaar ook nog zien.

  Misschien helpt het voor jou ook om als je één van je ouders mist hun een berichtje te sturen of even te bellen, bijvoorbeeld voordat je gaat slapen.

  Wat ik ook veel deed toen ik jonger was is een foto bij me houden van hun allebei. Zo miste ik ze gewoon iets minder.

  Natuurlijk is het nooit leuk als je iemand moet missen, maar ik hoop dat je met deze tips er toch het beste van kan maken.

  Wil je hier misschien met iemand over praten? Als je wilt kan je een Buddy nemen. Dit is iemand die zelf ook gescheiden ouders heeft en met diegene kan je dan via een app chatten. Zelf heb ik ook een Buddy en mij helpt het ook heel erg, zo heb ik altijd een luisterend oor. Als je een Buddy wilt kan je dat hier regelen; https://www.villapinedo.nl/informatie-over-buddy/

  Ik wens je heel veel liefs.

  Esmée

 2. Hannah op 4 februari 2019 om 23:50

  Hooi Sanne,

  Ik vind het heel goed dat je naar ons geschreven hebt!
  Verhuizingen zijn erg spannend, vooral met gescheiden ouders. Ik kan heel goed begrijpen dat dit misschien een beetje eng is.
  Ik ben denk ik wel meer dan 10 keer verhuist en ik ben ook vaak bang geweest. Ik had vragen zoals: blijf ik papa zien? Hoe ver is het naar papa? Wat gebeurd er als ik naar papa toe wil?
  Vaak bleef alles hetzelfde maar dan in een ander huis, maar toch komen die vragen en angsten vaak terug.
  Misschien helpt het wel als je aan je ouders vraagt wat er precies gaat gebeuren als je vader verhuist.
  Je kunt bijvoorbeeld een vragen lijstje maken met vragen waar je nu over piekert.
  Dan weet je precies wat er gaat gebeuren na de verhuizing en als je dan een bang gevoel krijgt dan kun je aan het gesprek terug denken.

  Veel succes!

  Liefs Hannah

 3. Gerjan op 4 februari 2019 om 20:00

  Hee lieve Sanne,

  Wat leuk dat je ons forum gevonden hebt voor je vraag!

  Wat leuk dat je vader een nieuw huis heeft waar jij en je zusje mogen wonen. Ik denk dat je vader er een fijne plek van zal maken voor jou en je zusje. Voor de rest hoef je niet bang te zijn dat je je moeder of vader minder ziet. Als je je moeder of vader mist spreek je af dat je die mag bellen als je ze mist. Zo heb je altijd je vader of moeder dichtbij je. Misschien is het ook goed om aan je vader en moeder te vertellen dat je hier bang voor bent, ik denk dat ze je gaan vertellen dat bang zijn niet nodig is.
  Mijn ouders hebben nooit mijn angst gezien of er naar gevraagd. Daar heb ik best wel veel last van gehad, vooral ook omdat ik niet wist waarom ze er nooit naar hadden gevraagd. Nu denk ik gelukkig anders en had het misschien geholpen als ik ze het eerder had verteld waar ik mee zat. Ben vaak bang geweest maar doordat ik dit aan bijna niemand vertelde, wist ook niemand het.

  Hoop dat je hier wat aan hebt.

  Veel Liefs Gerjan

 4. Charlotte op 4 februari 2019 om 19:58

  Lieve Sanne,
  Wat fijn dat jouw vader een nieuw huis heeft, en dat jij en je zusje daar dan ook mogen komen! Krijg jij dan ook n nieuwe kamer? Dat lijkt me wel heel spannend hoor… Ik snap wel dat je dan bang bent dat je een ouder minder gaat zien dan de ander, maar gelukkig kun je misschien wel bellen, of berichtjes sturen naar elkaar als je bij de andere ouder bent. En misschien kunnen je ouders wel afspraken maken dat jij elke ouder evenveel ziet. Weten je ouders dat je het zo spannend vind en bang bent? Misschien als je het tegen ze zegt kunnen zij samen met jou wel wat verzinnen wat jullie zou kunnen helpen.

  Ik hoop dat ik je een beetje heb geholpen en dat je gauw minder bang ben.

  Lieve groetjes,
  Charlotte

 5. Anne op 4 februari 2019 om 19:30

  Hallo Sanne,

  Bedankt voor jouw bericht. Ik begrijp heel goed dat jij bang bent dat je een van de twee ouders minder vaak zult zien!

  Ik had tijdens en na de scheiding geen goed contact met mijn vader, dus het maakte mij niet uit om hem na de scheiding minder vaak te zien. Maar ik kan heel goed begrijpen dat jij als je goed contact hebt met beide ouders, bang bent.
  Wat ik dan ook in jouw situatie zou doen, ik zou voornamelijk dit bespreekbaar maken met je ouders. Ik weet uit ervaring dat het goed helpt om over zulke dingen met je ouders te praten. Hierdoor is het voor jou een opluchting en weten je ouders ook hoe je denkt. Dan kunnen ze rekening houden met jouw gevoelens en ervoor zorgen dat je beide ouders nog regelmatig zult zien.

  Ik wens je veel liefs en succes,
  Anne

Laat een reactie achter