X (27 jaar) in

Niet makkelijker

Hallo

Ik ben ook een kind van gescheiden ouders, namelijk al 15 jaar… Mijn ouders zijn beide opnieuw gelukkig én getrouwd. Wat ik uiteraard geweldig vind voor mijn ouders en mezelf.
Mijn vader heeft van bij het begin ervoor gekozen om de volledige voogdij bij mijn moeder te laten. Wat ik eigenlijk altijd heel jammer heb gevonden. Want tot op heden, na 15 jaar, voel ik mij nog steeds een vreemde tussen de nieuwe familie van mijn papa. Ik zou graag willen oproepen aan gescheiden ouders dat het niet na een aanvaardbare lange periode, plots allemaal gemakkelijker is voor de kinderen. Er zit inderdaad slijt op maar het blijft moeilijk en af en toe moet er weer even de nodige aandacht aan gegeven worden.

X

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Emmeline
Emmeline
7 jaren geleden

Lieve,

Dankjewel voor je bericht!! Ik ben het helemaal met je eens, soms merk ik zelf zelfs dat het later erger wordt. Dan vraagt iemand hoelang geleden je ouders zijn gescheiden, en dan heb ik wel eens het idee dat ze denken “hoe langer geleden, hoe minder erg het nu is.” Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet het geval te zijn. Als je heel erg jong bent als ze scheiden, en je het je niet kan herinneren, merk je het dus pas later.

Kortom: hele goede tip waar denk ik veel mensen zich bij aansluiten!

Liefs Emmeline

Anouk
Anouk
7 jaren geleden

Lieve X,
Wat spijtig om te lezen dat je je als een vreemde voelt bij je eigen vader zijn nieuwe gezin dat zou eigenlijk niet moeten gebeuren.
Ik vind je bericht een hele mooie tip aan ouders ik merk zelf ook soms dat iederdaat vergeten wordt dat, al zijn we jaren veder het voor kinderen wel moeilijk blijft zo in het midden van de nieuwe gezinnen.
Daarom nogmaals bedankt voor jou mooie bericht
Liefs
Anouk