leah (14) in

Niet goed genoeg zijn

mijn moeder geeft mij het gevoel alsof ik niet goed genoeg ben. ik zit op het gymnasium, maar ik ben dit schooljaar echt net overgegaan. mijn moeder liet mij telkens heel slecht voelen over mijn onvoldoendes. bovendien heeft ze besloten dat ik volgend jaar op bijles moet, terwijl mijn vader en ik dat helemaal niet vinden, maar ik ga er niet altijd op in wanneer ze erover begint (wat letterlijk altijd is), omdat het dan eindigt in ruzie en ik daar geen zin in heb. ik weet dat ze het niet slecht bedoelt, maar het geeft mij een heel naar gevoel. ik ben niet heel goed in over mijn gevoelens praten, dus ik heb het haar niet rechtstreeks verteld, maar ik vind eigenlijk wel dat ze het kan hebben aan mijn reacties.
dit heeft vgm onze band heel erg verpest en ik wil nu ook fulltime bij mijn vader gaan wonen.
sorry voor dit lange bericht, maar ik wou het even kwijt, heeft iemand mss tips over hoe ik het hier met mijn moeder over kan hebben zonder gelijk ruzie te krijgen.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Saar
8 maanden geleden

Hey lieve Leah, Wat dapper dat je dat jij je verhaal deelt hier op het forum. Je bent op de juiste plek! Dit lijkt mij een hele lastige situatie voor je. Het is helemaal niet erg om een lang bericht te schrijven Leah, het forum is er voor bedoeld om jouw verhaal/vragen te delen. Wat het dan ook is Ik vind het knap van je. Zelf ben ik wel benieuwd: Hoe lang heb je dit gevoel al? En heb je er al eens met anderen over gepraat? Ik heb hetzelfde meegemaakt als jij, maar dan met mijn (stief)vader. Voor mij… Lees verder »

Naomi
8 maanden geleden

Hoi lieve Leah, Wat goed en fijn dat je dit forum hebt gevonden om jouw verhaal kwijt te kunnen. Je hoeft geen sorry te zeggen voor het lange bericht, ik lees het graag! Wat naar om te horen dat je moeder je het gevoel geeft dat je niet goed genoeg bent. Ik herken me in jouw verhaal. Mijn vader gaf mij vroeger namelijk precies hetzelfde gevoel. Hoe erg in mijn best ook deed, het moest altijd beter. Toen ik bleef zitten op het atheneum werd me dat niet in dank afgenomen. Mede door zijn veeleisendheid en andere situaties wilde ik… Lees verder »