Anoniempje (11 jaar) in

Niet fijn

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 3 was ik heb nog een broer van 15. We hebben een regeling van dagen die gaat zo maandag woensdag en vrijdag bij mijn moeder en dinsdag en donderdag bij mijn vader de weekeinden wisselen zich om. Mijn moeder heeft sinds 4 jaar een vriend R in het begin vond ik hem wel aardig maar was het vooral raar mijn mama was niet meer alleen van mij en mijn broer meer. Een halfjaar geleden werd ik elf mijn moeder en haar vriend werden dronken en ik voelde me daar niet veilig bij. Toen Ik met mijn vader op de bank zat kwam R met twee glazen bollen langs hij sloeg ze tegen elkaar en ze gingen kapot het glas vloog over ons heen en mijn vader die ging naar mijn moeder en zei dat er glas overal lag mijn moeder ( die dronken was) begreep het niet en zei dat er niks lag ze ging toch stofzuigen maar deed dit niet goed. R was ondertussen naar buiten gelopen en zat weer aan de wijn. Mijn vader werd hier boos om omdat er helemaal geen reactie kwam. Mijn moeder zei toen de hele tijd tegen mij dat ik me aanstelde maar dat vond ik helemaal niet. R die was mijn vader aan het plagen en zei dat hij niet zo moest zeuren enz. En toen pakte mijn vader zijn spullen en wou hij weggaan ik moest huilen en ging achter mijn vader aan ik ben toen met mijn vader meegegaan en mijn broer ook mijn moeder die werd daar heel boos over. Na dit alles heeft mijn moeder sorry gezegd en belooft dat ze minder zou drinken R heeft helemaal geen sorry gezegd en dat vind ik niet oke. Wat ik nu merk is dat telkens als R komt ze meer drinkt dan normaal in plaats van 2 wijntjes wel 7 ofzo ik voel me dan niet veilig als ik dan het onderwerp probeer aan te snijden zegt ze gelijk van ik word niet dronken nu doe je net alsof R een boeman is hij is hartstikke lief. Ze verdedigd hem altijd en dat vind ik niet fijn. Mijn vader wordt nooit dronken met mij erbij wat moet ik doen?!!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Maj
Maj
7 jaren geleden

Hallo, Bedankt voor het delen van je verhaal op het forum! Wat vervelend als je moeder en haar vriend zoveel drinken en je voelt je hier niet veilig bij! Heb je het wel eens met iemand gedeeld? Als je het zelf niet durft te benoemen en je bent bang zou ik het met je vader bespreken. Misschien kan hij je helpen om je moeder aan te spreken op haar drankgebruik. Verder is het misschien mogelijk om op school je verhaal te doen? School kan namelijk ook je moeder aanspreken op haar gedrag en er voor jou zijn als je het… Lees verder »

Ruben
Ruben
7 jaren geleden

Beste anoniempje, Heel vervelend dat je moeder en R. niet verantwoord omgaan met alcohol. Je zegt dat je moeder je onderbreekt zodra je probeert haar op haar alcoholgebruik aan te spreken. Misschien is het een goed idee om je vader te vragen wat je hiermee moet doen; hij kent je moeder erg goed en weet vast wel een manier om de boodschap, dat ze verantwoord om moet gaan met alcohol, over te brengen. Het beste is om samen met je vader en moeder te gaan praten en duidelijke afspraken te maken over haar alcoholgebruik, om te zorgen dat jij je… Lees verder »