Anoniem (24 jaar) in

Niet blootstellen aan haatdragende emoties

Ik ben nu 24 jaar oud, maar er zit mij toch een bepaald dingetje dwars aan de scheiding die mijn ouders ongeveer 12 jaar geleden hebben gedaan. Ik was destijds een knul van tussen de 10 en 12 jaar oud. Wat er gebeurde was dat mijn moeder na 18 jaar huwelijk, geen liefde meer voelde voor mijn vader. (Wat ik daar als kind en nu van vind laat ik achterwege). Mijn moeder is uiteindelijk spanning gaan zoeken buiten het huwelijk om. Iets dat uiteindelijk gevonden is in de vorm van een super leuke vent, die nu al 10 jaar mijn stiefvader is. Wat voor mij destijds zeer lastig was, was het feit dat mijn vader mij erin probeerde te betrekken. Hij zocht mij dagelijks op om te klagen over mijn moeder, en hoe erg hij wel niet in zijn rug gestoken was. Nou had ik op dat moment redelijk veel begrip voor hem, maar toch denk ik dat je een kind van 10 niet moet blootstellen aan zulke volwassen enigszins haatdragende emoties omdat die op dat moment tegen mijn moeder en stiefvader gericht waren.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
pascalle
pascalle
7 jaren geleden

Hoi Anoniem, ik snap wel dat dit jou nu nog dwarszit, ookal is het lang geleden. Is het geen idee om dit met je vader zelf te bespreken? Soms kan het erg opluchten om frustraties of verdriet uit het verleden te bespreken. Misschien heeft je vader geen antwoord waar je iets aan hebt, maar dan ben je het in ieder geval wel kwijt. Voor mij gaf het een gevoel van een nieuwe start toen ik jaren na ruzie met mijn moeder dit besprak met haar. Praten is meestal de beste oplossing als dingen je dwars blijven zitten, en dat hoeft… Lees verder »

Luc
Luc
7 jaren geleden

Hallo Anoniem, Wat vervelend dat het zo gelopen is. Ik begrijp precies hoe je je voelt. Het maakt niet hoe oud je bent, maar als kind hoor je inderdaad niet aan dit soort dingen bloot gesteld te worden. Als kind houd je evenveel van allebei de ouders en wil je geen kant kiezen, maar het kan heel erg vervelend worden als dit soort dingen gebeuren. Mijn advies is om er over te praten met iemand. Dit kunnen natuurlijk je ouders zijn, aangezien het probleem ook hun betreft. Als jij je ouders vertelt hoe jij je voelt, kunnen zij je er… Lees verder »