Jessica (20 jaar) in

Niet als tussenpersoon

Hoi allemaal,

Ik wil graag mijn ervaring delen en een advies geven aan ouders. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 1 jaar oud was. Ik merkte hier toen niks van natuurlijk maar de gevolgen hiervan heb ik wel gemerkt. Mijn stiefmoeder bemoeide zich vaak met dingen die over mij gingen. Daarnaast praatte ze ook altijd negatief over mijn moeder. Daarnaast ging het contact tussen mijn vader en moeder. Meestal moest ik een brief geven aan mijn vader of moeder. En zo zijn er nog meer dingen gebeurd. Mijn zelf vertrouwen is hierdoor heel erg gedaald waarvan ik nu nog de gevolgen van merk. Ik ben soms erg onzeker in bepaalde situatie en ben bang om mensen te kwetsen met wat ik zeg. Ik wil aan ouders meegeven om je kind nooit zo te behandelen omdat diegene daar zijn of haar hele leven nog last van kan krijgen. Een kind hoord in het middelpunt te staan en niet als tussen persoon.

gr. Jessica

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
pim
pim
8 jaren geleden

Beste Jessica,

Wat een sterk verhaal van je. Ik weet zeker dat veel mensen jong en oud hier wat aan hebben.

Ik merkte ook weinig van de scheiding van me ouders omdat ik jong was, maar door de nieuwe partners van mij ouders is er wel veel gezeik gekomen wat wel invloed op mij had.

Het is belangrijk dat kinderen niet de dupe zijn van een scheiding , maar doe ook niet alles achter hun rug om , want ergens achter komen wat je niet verteld is is ook niet leuk.

Groetjes,

Pim

feline
feline
8 jaren geleden

Beste Jessica, Wat een mooi bericht en advies wat je hier geeft aan alle ouders. Vervelend dat je vroeger vaak de tussenpersoon bent geweest tussen je ouders, dat moet eeg lastig zijn geweest! Mijn ouders zijn ook gescheiden toen ik 1 jaar was. Gelukkig kwamen ze wel altijd gewoon bij elkaar over de vloer enz. Wat mij vooral lastig voor jou lijkt dat je er nu nog last van hebt in bepaalde situaties. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Misschien helpt het als je dit gevoel eens met je ouders bespreekt. Mij heeft het op een gegeven moment erg geholpen… Lees verder »