Amber (20 jaar) in

Niet alleen aan het stuur

Mijn ouders zijn al drie jaar gescheiden. Mijn broertje is 15, zusje 17 en we wonen meestal samen bij mijn vader. Allemaal maken ze een puinhoop van het huis, niks niet opruimen of schoonmaken. De kasten puilen uit van de rommel en ik maak de hele tijd maar schoon, waarna het hun niks kan schelen hoeveel moeite ik erin stop (ik ben nu aan het afstuderen aan het hbo). Vandaag heb ik de hele bijkeuken met 5 kasten volledig opgeruimd. Mijn broertje komt thuis en na geeneens 3 uren ligt er troep in de kasten: Ik had alles mooi gesorteerd en nu liggen er weer schroevendraaiers naast de maandverband.. Grrr! Ik tegen mijn vader dat hij ze tot verantwoording moet roepen maar net zoals altijd hoor ik weer; ‘ze luisteren toch niet’. Zelf mag ik ook niks zeggen want dan wordt er toch wel weer gezegd door hen dat ik mijn ‘bek’ moet houden.. Praten heb ik 101x geprobeerd maar ik kan niet alleen aan het stuur staan, er is ook geen andere bemiddeling die voor mij op kan komen. Advies is welkom want dit is waanzin!!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lynn
Lynn
8 jaren geleden

Beste Amber, Wat slim van je dat je een bericht hebt geplaatst op ons forum als je het even niet meer weet. Hopelijk kunnen wij je tips geven die je helpen. Ik kan me voorstellen dat het onwijs vervelend voor je is. Jij maakt schoon en ruimt op, terwijl zij er een puinzooi van maken. Ik snap dat je daar heel boos om wordt! Zoals je zelf aangeeft, helpt praten niet. Super jammer, want dat is wel een van de manieren om het aan te pakken. Ik denk dat er dan nog een manier over blijft om het te veranderen,… Lees verder »

Anne
Anne
8 jaren geleden

Hallo Amber,

Ik vind dit echt heel vervelend voor jou!

Misschien zou ik de boel eens gaan omdraaien. Als je nou eens twee weken niets doet in het huishouden, zullen ze echt wel opkijken denk ik. Misschien dat jij ze hierdoor aan het denken zet en daarna ook waardering zult krijgen. Ik hoop het echt voor je!

Ik wens je veel liefs,
Anne