Anoniem (13 jaar) in

niet aardig

mijn ouders zijn al ongeveer twee jaar (onofficieel) gescheiden. Nu heeft mijn vader een nieuwe vriendin en die vind ik helemaal niet aardig. wat kan ik doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
helper
helper
9 jaren geleden

beste anoniem

mijn ouders zijn ongeveer ook iets van 2 jaar gescheiden ik vond het ook moeilijk dat mijn vader snel een nieuwe vriendin kreeg
ik heb het te leren accepteren ook al vind ik haar niet altijd even aardig.
ze doet wel aardig tegen mij maar ze krijgt bijna alle aandacht.

ANONIEM
PRAAT EROVER met je vader
ZEG HET tegen zijn vriendin
desnoods word er een keer boos over
of praat met je familie over de situatie het gaat je hopelijk echt werken.

ik hoop dat het gaat helpen
veel sterkte de helper

Rachel
Rachel
9 jaren geleden

Hi anoniem,

Probeer haar te accepteren en aardig terug te ook al doet ze dat niet tegen jou. praat erover met je vader als dat kan en anders met iemand anders die je kan helpen.

Sterkte!

groetjes Rachel

Evi
Evi
9 jaren geleden

Hoi anoniem, Bedankt voor je berichtje en heel goed dat je hier om advies vraagt! Het is ook erg lastig als je vader of moeder een nieuwe partner krijgt. Ik vond het ook lastig dat mijn moeder een andere partner had en dat we wegens omstandigheden bij hem moesten intrekken. Ik ben het met Tessa eens dat het tijd nodig heeft. Hoe lang iemand nodig heeft om daaraan te wennen is voor iedereen anders. Dat maakt niet uit, neem je tijd! Het schrijven van een briefje voor je vader vind ik ook een heel goed idee. Als jij hen laat… Lees verder »

Tessa
Tessa
9 jaren geleden

Hoi anoniem, Goed dat je andere jongeren om advies vraagt! Ik denk dat heel veel jongeren zich in jouw verhaal herkennen. Ik in ieder geval wel. Ik denk dat ik wel voor heel veel jongeren kan spreken: als je ouders nieuwe partners krijgen, is dat heel lastig. Ik heb zowel met de vriend(en) van mijn moeder als de vrouw van mijn vader veel moeite (gehad). Het ligt er ook heel erg aan in hoeverre de vriendin van je vader haar best doet voor jou. Tijd heeft het sowieso nodig. Misschien wel een hele tijd, maar dat is oke. Je ouders… Lees verder »