Iemand met gescheiden ouders (11 jaar) in

Niet aanvallend bedoeld

Beste ouders,

Dit is absoluut niet aanvallend bedoeld, maar jullie moeten niet zo zeuren. Natuurlijk ben je verdrietig over de scheiding, maar ga niet zielig doen bij je kinderen en alleen maar de oudste de schuld geven.

Bijvoorbeeld: Daan en Noor hebben ruzie. Daan is elf en Noor 5. De vader of moeder geeft de oudste de schuld en die wordt daar boos om. Pa/ma zegt tegen Daan dat zij nou eenmaal de oudste is en dat pa/ma het o zo moeilijk hebben. Daan schreeuwt daarop: “ik ben niet degene die heeft willen scheiden hoor! Dat zijn jij en ma/pa en ga nu niet zeggen dat de ander het allemaal gedaan heeft. Dit is ook JOUW schuld. Dus laat me nu met rust. Ik kom wel weer als je een klein beetje kan gedragen als normale ouder. Daaaaaag!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nadia
Nadia
8 jaren geleden

Hoi Meisje,

Wat heb je dit goed gezegd! Het is natuurlijk helemaal niet leuk als je ouders de hele tijd verdrietig zijn of ruzie maken waar jij bij bent.

Als kind kan je bij dit soort situaties het gevoel hebben dat je je ouders op zo’n moment moet gasn troosten, terwijl zij degenen zijn en hier voor hebben gekozen. Jij hebt dit niet gedaan. Hierdoor wordt het nog vervelender om je ouders zo te zien doen, terwijl jij eigenlijk degene bent die zich heel verdrietig voelt.

Ik snap je helemaal! Bedankt voor je berichtje en je goede advies.

Liefs,
Nadia

Iemand die gescheiden ouders heeft
Iemand die gescheiden ouders heeft
8 jaren geleden

Hallo, bedankt voor de lieve reacties!

Aron
Aron
8 jaren geleden

Hoi anoniem!

Wat een mooi advies! Ik ben het helemaal met je eens! Het is ontzettend vervelend als ouders ruzie maken waar jij bij bent, of dat je er zelfs in betrokken wordt. Zoiets zou eigenlijk helemaal niet mogen gebeuren.

Ik hoop dat heel veel mensen jouw advies zullen lezen, want het is een ontzettend goed advies

Veel groetjes,
Aron

Anne
Anne
8 jaren geleden

Hallo,

Dit heb je heel mooi geschreven. Hierdoor kun je ook weer wat emoties kwijt, super goed.

Ik wens je veel liefs.

Anne