Bob (14 jaar) in

Niemand weet het

Mijn ouders zijn nog niet zo lang geschijden maar bijna niemand van mijn vrienden weet dat
hoe moet ik dat aan mijn anderen vrienden gaan vertellen.?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Pauline
Pauline
7 jaren geleden

Heei Bob,
Toen mijn ouders waren gescheiden had ik er ook moeite mee om het te zeggen tegen mijn vrienden. Ik begon wel met de vrienden die close waren en daarna gewoon vrienden. Hopelijk heb je er nog wat aan.

ivar
ivar
7 jaren geleden

Hallo bob,

Mijnouders zijn ook net uit elkaar en ik vind dat ook heel kloten. Maar je kan het toch beter denk ik aan je vrienden vertellen. Echte vrienden begrijpen je wel en zullen je alleen maar helpen. Zo kan je hun bevoorbijld dingen vertellen die je niet met je ouders wil bespreken.

Ik hoop dat je wat aan mijn advies hebt. Sterkte ik hoop dat het allemaal goed komt.

Groeten Ivar

Anne
Anne
7 jaren geleden

Hallo Bob,

Vervelend dat jou ouders zijn gescheiden.

ik snap dat je het lastig vindt om dit aan je vrienden te vertellen. Ik denk dat het beste is om dit gewoon te vertellen, maar dan moet je je wel op je gemak voelen. Dus als je dit gaat vertellen dan kun je dit bijvoorbeeld beter bij vrienden thuis doen, dan op school waar het misschien iedereen te horen krijgt.

Doe in ieder geval dat wat jij goed vindt om te doen!

Veel liefs,

Anne

Lynn
Lynn
7 jaren geleden

Hoi Bob, Slim dat je een berichtje stuurt als je advies wilt! Je vrienden vertellen dat je ouders gescheiden zijn is ook lastig. Ik vond dat vroeger ook. Mij hielp het altijd om het eerst tegen een iemand te vertellen die ik vertrouwde. Diegene kon me dan helpen om het tegen de rest te vertellen. Ook is het fijn om eerst tegen je vrienden te zeggen dat je ze graag iets wilt vertellen, maar niet goed weet hoe je dat moet doen. Vaak vragen ze dan wat je wilt vertellen en dan kun je zeggen dat je ouders gescheiden zijn.… Lees verder »