Anne (17 jaar) in

net 2 kleuters


Eigenlijk heb ik het hier bijna nooit over, omdat het na 11 jaar best wel normaal is geworden dat mijn ouders niet met elkaar praten, elkaar niet aankijken, en elkaar ontwijken. Ik weet niet beter meer. En toch moet het er nu uit, want ik ben boos.

Ik snap heus dat ze boos op elkaar zijn en dat ze ruzie hebben. Ik verlang ook heus niet meer dat ze gezellig samen op één verjaardag zitten of gezellig praten.

Maar ik zou gewoon willen dat ze elkaar niet zo negeren.
Ik zou willen dat ze in mei, bij mijn diploma uitrijking, niet opzettelijk aan de 2 uiteinden van de zaal gaan zitten.
Ik zou willen dat mijn moeder níet meer alle gordijnen dichtmaakt als mijn vader mijn broertje op komt halen.

Iedere keer als hij komt, verstopt ze zich. Alle gordijnen gaan dicht. Vroeger moest mijn broertje ook nog via de voordeur naar buiten (achterom mocht niet, want dan was mama bang dat hij binnen zou komen). En zelf zorgt ze dat ze niet in de buurt is bij een raam. Hij mag haar niet zien.

Ik heb het er wel eens met mama over gehad, maar dan begint ze uit te weiden wat mijn vader haar heeft aangedaan, en of ik dan niet begrijp dat ze hem negeert en alleen maar negatief over hem praat. En eerlijk gezegd begrijp ik haar ook wel, maar toch vind ik het super irritant en ben ik nu gewoon alleen even boos.

Nu ik zelf bijna 18 wordt begrijp ik er nog minder van. Ik heb geleerd dat één van de belangrijkste dingen in het leven is om dingen uit te praten en elkaar als 2 volwassen mensen, met een klein beetje respect te behandelen. Zelfs als dat om een of andere reden niet gaat, wil dat niet zeggen dat je iemand levenslang dood zwijgt of alleen maar negatief praat. Af en toe voel ik me wijzer dan henzelf.

Waarom doen ze niet gewoon even normaal… het zijn net 2 kleuters.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
jonathan
jonathan
7 jaren geleden

Lieve Anne, Het is zeer vervelend de manier waarop jouw ouders elkaar ontwijken en zelfs verstoppen. Maar waarschijnlijk is het voor je moeder zo moeilijk en zwaar geweest/geworden om je vader onder ogen te komen. Wat ik je kan aanraden is om hierover met je moeder te praten. Stel haar gerust de vragen waarom zij dit doet, en waar het door komt, wat ze voelt als zij hem ziet….. Misschien kan jij haar als dochter wel geruststellen en helpen hiermee. Dat zal ze zeker wel waarderen. Over het feit dat jij hen samen wil zien op je diploma-uitreiking is absoluut… Lees verder »

Loekie
Loekie
7 jaren geleden

Heej Anne, Ik ben het helemaal met je eens! Nou zegt mijn moeder negatieve dingen over mijn vader, die niet kloppen, maar ook geheel andersom! Maar dat jouw moeder niet eens je vader meer wil zien…. ik bedoel, ze hebben je samen gemaakt, en ineens wil je helemaal niets meer met elkaar te maken hebben! Toen mijn ouders gingen scheiden, had ik het gevoel dat ze een grapje maakten. Nou ja, mijn moeder dan. Heb jij niet het gevoel dat je tussen een ruzie in zit van je vader en moeder? Denk je wel niet eens op een dag van:… Lees verder »