Evi (12) in

Naar en verdrietig

Mijn ouders hebben al een tijdje ruzie. Mijn vader denkt dat mijn moeder vreemd gaat en dat is zo stom! ik voel me de laatste tijd zo naar en verdrietig! Vanwege mijn ouders die willen scheiden. Heeft iemand tips waardoor ik me beter voel?

4 reacties

 1. simone op 12 februari 2019 om 15:19

  Lieve Evi,

  Wat knap dat jij jouw verhaal hier wilt delen op het forum. Wat vind ik het vervelend om te lezen dat jij je de laatste tijd zo naar en verdrietig voelt. Het is helemaal niet gek dat jij je zo voelt als je ouders gaan scheiden, dat is ook helemaal geen fijne situatie. Heb jij mensen in je omgeving waarmee je hierover kan en wil praten? Ik had altijd een hele lieve oma waarmee ik kon praten. Zo kon ik even mijn hart luchten waardoor ik mijzelf ook weer beter voelde. Daarnaast schreef ik altijd en eigenlijk nu nog steeds in een dagboek, om zo alles van mij af te schrijven. Dat geeft altijd meer ruimte in mijn hoofd in plaats van dat ik alles opstapel. Misschien dat het voor jou ook werkt.

  Als laatste zou ik je nog willen vertellen dat wij vanuit Villa Pinedo je een Buddy kunnen aanbieden. Een Buddy is iemand die net als jij ook gescheiden ouders heeft en in de speciale MyBuddy App met jou kan praten. Als je op de volgende link klikt kan je eens rustig lezen wat een Buddy is en of het misschien wat voor jou is:
  https://www.villapinedo.nl/informatie-over-buddy/
  Mocht je graag een Buddy willen dan kan jij je aanmelden via de website!

  Hopelijk voel je je snel weer fijn! Weet dat je er niet alleen voor staat.

  Veel liefs,
  Simone

 2. Gerjan op 11 februari 2019 om 21:11

  Hee Evi,

  Wat goed van je dat je op ons forum je vraagt stelt!
  Inderdaad een nare situatie zit je in. Ruzie is nooit leuk, zeker niet als het om je ouders gaat.
  Mijn ouders maakte voor de scheiding ook veel ruzie, dagelijks hadden ze ruzie met elkaar. Bij mij was het andersom. Mijn vader ging vreemd en hier kwam men moeder na de scheiding pas achter. Om blij en positief te blijven ging ik veel met men vrienden leuke dingen doen. Ook dacht ik vaak aan de dingen die ik zelf leuk vond. Ging me bezig houden met dingen waardoor ik niet aan alle nare narigheid moest denken. Veel praten met een vertrouwd persoon heeft mij ook erg geholpen, een persoon waar ik al mijn emoties kwijt kon. Op deze manier zorgde ik ervoor dat ik blij en positief bleef in het leven.

  Als jij ook die behoefte hebt is een buddy misschien iets voor jou. Hieronder een link met alle informatie over wat een buddy hebben inhoud.
  https://www.villapinedo.nl/informatie-over-buddy/

  Wens je veel liefs en heel veel blije dagen!.

  Groetjes Gerjan

 3. kaylee op 11 februari 2019 om 17:49

  Lieve Evi, wat ontzettend fijn dat je jouw gevoel en verhaal hier even kwijt kan. ik kan heel goed begrijpen dat je dit heel vervelend vindt. mijn moeder heeft zelf ook mijn stiefvader destijds ervan beschuldigt dat hij vreemdging, maar zoiets zou hij echt nooit doen. dat vond ik ook zo stom van mijn moeder dat ze dat toen zei, en ik begreep er niks van. nu zeggen mensen soms dingen, vanwege eigenlijk hele andere redenen, en hoeft dit niet te maken te hebben met de persoon die beschuldigt wordt, maar eigenlijk gewoon met hun zelf. dat je ouders gaan scheiden is al erg genoeg voor je.. en dat dit dan erbij wordt gezegd is natuurlijk helemaal niet leuk. kan je hier met iemand over praten? misschien is het fijn voor je om een buddyproject aan te gaan, dan krijg je een buddy die ongeveer hetzelfde meegemaakt heeft als jou en volledig buiten de situatie staat waardoor je goed met die persoon kunt praten. dit heb ik zelf ook een tijd gehad en het heeft mij heel erg geholpen. in de volgende link kun je meer vinden over het buddyproject: https://www.villapinedo.nl/informatie-over-buddy/ . verder zou je er misschien met je vader en of moeder over praten hoe je je erbij voelt zodat ze misschien rekening kunnen houden met wat ze zeggen in jouw bijzijn, en dat ze er wat meer voor je zouden kunnen zijn. dit heb ik toen destijds ook gedaan met mijn moeder en stiefvader. hopelijk heb ik je een beetje kunnen helpen.

  liefs, kaylee

 4. Dolores op 11 februari 2019 om 15:58

  Lieve Evi,
  wat een nare situatie zeg en wat ontzettend dapper van je dat je hier een berichtje achterlaat!
  Ik weet hoe het voelt als je ouders veel ruzie maken en je er heel verdrietig van wordt. Je wilt natuurlijk niet dat je ouders gaan scheiden.
  Heb je met mama en papa gepraat over dat je je verdrietig voelt? Dat zou vast fijn zijn, want omdat zij zo onzeker zijn dan kan het zijn dat ze even vergeten dat jij je ook verdrietig voelt. Mijn papa en mama vergaten dat heel erg. Want zij waren verdrietig dus ze vergaten te vragen hoe het mij ging. Dus het is heel fijn als je al aan ze kan vertellen hoe je je voelt. Wat ik heel fijn vond was luisteren naar muziek die me begreep. Ik heb er ooit een blog over geschreven. Dit is het linkje ernaar. Het is echt een fijn liedje voor als je je begrepen wilt voelen. https://www.villapinedo.nl/blog/broken-home/
  Je kan ook altijd naar vrienden en vriendinnen toe die je even de scheiding kunnen laten vergeten of je praat juist met ze over de scheiding.
  Misschien is een buddy ook wel iets voor je. Dat is een jongere met gescheiden ouders waar je altijd mee kan appen, echt heel fijn!
  Hier is het linkje er naar: https://www.villapinedo.nl/informatie-over-buddy/

  Ik wens je alle liefde en geluk toe

  Liefs,
  Dolores

Laat een reactie achter