anoniem (12 jaar) in

Moet ik?

Hallo ik wil even anoniem blijven😁 maar ik heb een vraag mijn vader en moeder zijn gescheiden en ik ga elk weekend of om het weekend naar mijn vader maar dat wil ik niet meer ik wil niet meer naar mijn vader want als ik bij mijn vader ben heb ik heimwee naar mijn moeder en ik heb ook geen zin meer om naar mijn vader te gaan ik heb al wel een keer gezegd dat ik heb echt niet meer wil maar daar hebben mijn ouders geen begrip voor mijn vraag is ik ben 12 moet ik nog bij mijn vader slapen??

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
xander
xander
7 jaren geleden

hej, Heel tof en dapper dat je je verhaal wil vertellen! Ik herken mijzelf in deze situatie. ik had dit namelijk tussen mijn 12de en mijn 14de. vanaf mijn 14de ben ik ook niet meer naar mijn vader geweest. ik mocht dit toen zelf kiezen, daarnaast (en ik weet niet zeker of dit klopt hoor!) mag je dit ook zelf bepalen vanaf je 12de. alleen moet je dan wel hele goede redenen hebben! alleen “ik heb geen zin meer” gaat je dat niet redden. maar bedenk je wel goed wat dit zal betekenen voor de toekomst. ik heb nu geen… Lees verder Β»

Rianne
Rianne
7 jaren geleden

Hey! Knap dat je hier je verhaal deelt. Het lijkt me een lastige situatie voor jou als je je moeder zo mist. Als je 12 bent mag je wel zeggen wat je voelt, maar maken papa en mama toch uiteindelijk de keuze. Niet altijd makkelijk dus, maar misschien heb je wat aan de volgende tips! Heb je er al eens aangedacht om bijvoorbeeld een fotootje van mama mee te nemen? Dan is mama toch een beetje bij jou. Je kan dan misschien een afspraakje maken met jezelf dat je het fotootje op je nachtkastje legt en voor het slapen misschien… Lees verder Β»

Jonathan
Jonathan
7 jaren geleden

Hi, Wat erg dat je zoveel heimwee hebt. Maar mis je je moeder zo erg? Of is het echt niet prettig bij je vader? Je zou het kunnen overleggen met je moeder waarom je niet meer naar je vader wilt. Kijken wat zij voor reactie geeft en wat zij aan opties heeft. Je vader heeft altijd het recht om met jou om te gaan. Het is daarom wel fijner voor zowel vader en moeder als voor jou dat jullie iets regelen waar jullie je allemaal prettig bij voelen. Zelf heb ik ervoor gekozen om met mijn vader af te spreken… Lees verder Β»

Lynn
Lynn
7 jaren geleden

Hoi! Wat dapper dat je advies durft te vragen. Ik kan me voorstellen dat het fijner is om dat anoniem te doen, dus dat is geen probleem! πŸ™‚ Ik herken me in jouw verhaal. Toen ik 12 was, wilde ik liever ook niet meer naar m’n vader. Ik miste m’n moeder heel erg en vond het zielig dat zij alleen was als ik niet thuis was. Ook vond ik het minder leuk bij mijn vader. Ondanks alles bleef ik toch om het weekend gaan. Ook al kostte me dat heel veel moeite, ik bleef elk weekend gaan, omdat ik vond… Lees verder Β»