rick (12 jaar) in

Moet ik persé

Ik ben Rick, en mijn ouders gingen scheiden toen ik nog geen twee was en mijn zusje nog geen één, we zijn tijdelijk bij opa en oma gaan wonen omdat er ook mishandeling in het spel was, na een jaar kreeg ma een nieuwe relatie en we zijn uiteindelijk bij onze stiefvader ingetrokken, mijn biologische vader kwam zo nu en dan wel uit Rotterdam terwijl wij in Friesland woonden maar sinds september 2007 is er geen contact meer geweest, nu willen mijn moeder en stiefvader zorgen dat mijn stiefvader ook wat over mij mag zeggen dus mocht ik ook met de rechter spreken, ik wil mijn vader best één keer even zien maar de situatie is nu rustig en stabiel, ik heb veel vrienden en het gaat goed op school maar nu wil mijn biologische vader ineens weer omgang terwijl ik hem niet ken en hij ons ook mishandeld heeft, in 2007 trok hij mij aan mijn haar omdat hij zomaar boos werd, dat maakt mij erg verdrietig en eigenlijk wil ik niet meer naar hem toe, moet ik persé heen als mijn vader mij komt halen? Het maakt me erg onzeker en zal veel verandering teweeg brengen.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
xander
xander
7 jaren geleden

hoi rick, is het misschien een idee om anders eerst met hem te gaan bellen. dan hoef je hem niet te zien en kan je op een veilige manier vertellen wat je wilt vertellen. als je dit misschien ook lastig vind kan je misschien eerst alles gaan opschrijven wat je zelf wilt vertellen of aan hem wil vragen. verder hoef je dan nergens op te reageren als je dit niet wil. bijvoorbeeld als hij jou een lastige vraag stelt kan je prima zeggen dat je hier later op terug komt. ik hoop dat je hier ook wat aan hebt. groetjes… Lees verder »

Pascalle
Pascalle
7 jaren geleden

Lieve Rick, Wat goed dat je hier je verhaal vertelt. Super moeilijk dat je zoveel narigheid met je vader hebt gehad. Wel fijn dat de situatie nu stabiel is en dat het goed met je gaat. Niemand kan jou dwingen om naar de vader te gaan, dat bepaal jij zelf. Je hoeft niks tegen je zin te doen als je je daar niet veilig en fijn bij voelt. Zorg dat je moeder en stiefvader hiervan op de hoogte zijn zodat zij jou kunnen helpen hiermee. Je kunt misschien zorgen dat in de omgangsregeling komt te staan dat je alleen op… Lees verder »