Frank-Jan (11) in

Moeite met verhuizen

Mijn vader gaat binnenkort verhuizen. Omdat ik autisme heb vind ik dit heel moeilijk. Hoe kan ik zorgen dat ik me thuis voel bij papa

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Rudolf
7 maanden geleden

Hey Frank-Jan laat ik beginnen met dat ik weet hoe moeilijk verandering kan zijn met autisme (ik heb het zelf ook) een andere woonplek kan erg eng zijn terwijl de plek waar je nu woont erg fijn voelt want je weet er alles over en je vrienden wonen in de buurt en als je gaat verhuizen is dit eens niet meer het beste wat je kan doen is praten met de mensen om je heen (hoe moeilijk dit soms ook is) kijk rustig rond in je buurt en je nieuwe huis zet alles op je kamer zoals jij het wil… Lees verder »

Liam
8 maanden geleden

Hoi Frank-Jan, Ik vind het echt goed dat je deze vraag stelt op de forum! Ik heb zelf ook vaak verhuisd, en ben ook zelf autistisch, dus ik begrijp heel goed wat je voelt. Zelf moest ik, toen ik 11 jaar oud was, van Frankrijk (mijn geboorteland) naar Nederland verhuizen, en dat was voor mij een van de ergste dingen dacht ik. Ik wilde niet verhuizen naar een andere land, waar ik de omgeving, taal en cultuur niet eens ken, maar het moest, want mijn moeder had een goede baan gevonden. Ik heb jammer genoeg niet echt iets speciaal wat… Lees verder »

Jesse
8 maanden geleden

Hey Frank-Jan, wat fijn dat je het forum hebt gevonden en je vraag aan ons stelt. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 7 jaar oud was en mijn vader woonde direct al bij zijn nieuwe vriendin waar ik om het weekend kwam. De situatie waarin je terecht bent gekomen is natuurlijk niet leuk, maar misschien dat deze tips je helpen. Ik probeerde samen met mijn vader een aantal spullen neer te zetten in mijn nieuwe kamer die ik ook bij mijn moeder thuis had. Zo had ik bij mijn vader en moeder modelauto’s staan en voetbalposters aan de muur. Daarnaast… Lees verder »

Leen
9 maanden geleden

Hey Frank-Jan! Wat goed dat je een bericht stuurt naar Villa Pinedo! Wat vervelend dat je het zo moeilijk vind om te verhuizen. Maar ik kan het wel heel goed begrijpen. Ik vond het ook altijd afschuwelijk. Mijn vader begreep niet goed waarom ik het verhuizen zo moeilijk vind. Dat maakte het extra lastig. Maar het leerde mij wel dat het heel belangrijk is om te praten. Je mag jouw ouders vertellen wat voor jou belangrijk is. Als jij uitlegt waarom iets voor jou belangrijk is, dan kunnen jouw ouders daar rekening mee houden. Er zijn een aantal dingen die… Lees verder »