Bridget (12) in

Moeite met gebeurtenissen uit het verleden

Hiii. Mijn ouders zijn nu anderhalf haar gescheiden en ik kan er ondertussen wel goed mee omgaan. Na de scheiding toen we allemaal apart woonde ging het veel beter met Mijn vader. Ik ga maar een keer per week naar hem toe omdat ik 2 dagen mentaal echt niet aankan, ook de dag Nadat ik bij hem ben geweest moet ik even bijkomen. Dat komt merendeels door hoe erg hij is veranderd na de scheiding. Voor de scheiding was Mijn vader heel erg aggresief tegen over Mijn zus en mij. Mijn zus heeft voor Mijn geboorte al veel meer met hem meegemaakt waardoor zij ook veel banger voor hem was als hij boos werd op ons. Mijn zus heeft dan ook een andere vader dan ik. Mijn vader heeft mij en Mijn zus veel aangedaan maar geen fysieke verwondingen. Hij was een keer zo boos op Mijn zus dat hij een saus fles naar haar hoofd gooide die haar bijna raakte ze is toen zo snel mogelijk naar me opa en oma gevlucht en is daar blijven slapen ik was toen nog te jong om te snappen wat er nou eigenlijk gebeurde, toen ik ongeveer 4 was begon hij ook dit soort hefitige dingen tegen mij te doen ik was altijd zo bang als hij dat deed ik vluchtte dan altijd naar me kamer. Deze dingen deed hij dan ook altijd als Mijn moeder niet thuis was ik woon nu gelukkig ook met Mijn moeder. Ik zit hier ook jaren bij psychologen door hem en ik ben ook echt deppresief hierdoor. Maar ik weet echt wat ik hier mee moet als iemand dit snapt of iets gelijks heeft meegemaakt geef me tips

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Selina
5 maanden geleden

Lieve bridget,

Heel knap dat je dit deelt. Ik snap dat je nog een vol hoofd daarvan hebt ook heftig zeg, maar wel goed dat je nu bij je moeder woont en bij een psycholoog. Ik heb zelf ook last gekregen van dingen uit het verleden. Ik zat bij een therapeut en die heeft met mij de EMDR gedaan, zodat je de dingen van vroeger wat vaager worden en je het los kan laten. Ik kan het misschien niet zo goed uitleggen, maar op youtube kan je er ook een video over vinden.

Veel succes♡

Liefs Selina

Leen
5 maanden geleden

Hey Bridget, Wat goed dat je je verhaal hier deelt op het forum! Het is een best wel lastige situatie. Maar ik vind het super goed dat je hier al zo mee bezig bent! Ik ben ook vaak bang geweest voor mijn vader. Mijn vader zij vooral heel veel dingen tegen mij die pijn deden. Wat ik ook in jouw verhaal teruglees. Hij werd boos en ik had het heel vaak niet goed genoeg gedaan. Of in elk geval, zo voelde ik dat. Ik ging om het weekend naar mijn vader toe. Dat vond ik zo moeilijk, dat ik er… Lees verder »