Anoniem (14 jaar) in

Moeite mee

Hoi allemaal,

Zelf zit ik nu nog midden in de scheiding. Mijn ouders hebben het ongeveer 1 1/2 jaar geleden verteld aan mij, me zus en me broertje. Ze gingen scheiden omdat me moeder vreemdging en niet meer van me vader hield. De eerste paar weken zat me vader der helemaal doorheen, maar later werd die wel weer normaal maar niet tegen me moeder. Ze wonen nu nog steeds in een huis, dit komt omdat allerlei problemen die te maken heben met geld erbij kwamen zetten. Het is namelijk dat me vader een paar jaar geleden een eigen bedrijf heeft opgezet en die na een jaar is failliet gegaan, toen me moeder ook zei dat ze gingen scheiden zei me vader ook pas dat er heel veel schulde nog erwas van het huis. Dus er kwam heel veel schulde bij zetten. Na een jaar is er niet zoveel problemen meer ij gekomen alleen dat ze nog steeds bij elkaar wonen en veel ruzie krijgen. Zelf prop ik al die problemen in een en kijk wel wat ik er mee doe, ik wil er namelijk niet echt iemand mee laten bemoeien wat ik er van vind en dy soort dingen. Maar sinds korte tijd zijn er wel weer problemen bij gekomen dat me pa een nieuw baan had gevoden nadat zijn eigen bedrijf fallier was gegaan en hij na een jaar is ontslagen.. Dit kwam ook best wel rot aan. Zelf heb ik er eigenlijk best veel moeite mee, want wat ik al zei ik prop het op. Ik merk zelf dat ik school daardoor heel erg laat liggen. Ik zit al 2jaar op havo en heb dat goed en met hoge cijfers gehaald. Maar sinds dot jaar school heel erg laat zitten en het waarshijnlijk nog geen eens haal.. Me sport lijd er ook onder want soms heb ik er gewoon geen zin in en kom ik moet moeite in slaap, waardoor ik tijdens de hockey helemaal niks meer lukt.
Me moeder heeft sinds kort wel al een flat gevonden waar we gaan wonen.
Gr

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Simon
Simon
9 jaren geleden

Hey Anoniem, De scheiding van mn ouders is zelf ook nog steeds bezig. In principe is een scheiding altijd bezig. Voor jou is het , van wat ik net gelezen heb, belangrijk dat je erover praat. Dit kan met zoveel verschillende mensen. Je kan het op school aangeven dat je met iemand wil praten, elke school heeft wel een vetrouwenspersoon, en die helpen je dan ook wel met je school werk. Ook kan je veel en goed praten met vrienden en vriendinnen, en ooms en tantes. Voor de rest sluit ik me aan bij de reactie hierboven: je moet even… Lees verder »

Isabel
Isabel
9 jaren geleden

Beste Anoniem, Dat je ouders nog bij elkaar wonen en met de omstandigheden rond je vader zijn werk, is het logisch dat jullie nog middenin de scheiding zitten. Je hoort nog steeds dat je ouders ruzie hebben en ze wonen nog steeds bij elkaar, dat zijn nog niet echt de omstandigheden om aan een scheiding te wennen en dus te kunnen beginnen met de verwerking. Iedereen gaat op een andere manier om met de scheiding, duikt in zijn schoolwerk, trekt naar zijn/haar vriendengroep, sport of muziek. En dan is er ook nog het verschil of je alles opkropt of dat… Lees verder »