Mila (16) in

Moeder praat vervelend over vader

Mijn moeder is heel lief, echt waar, maar soms praat ze vervelend over mn vader. Dan zegt ze dingen zoals ”ik probeer iedereen altijd tevreden te houden en ben daardoor te lief en anderen die dat weten maken daar gebruik van helaas”. En dit zegt ze vlak nadat ze dingen over mn vader zei dat met geld te maken heeft. Ik zeg dan natuurlijk niks, want ik heb geen zin in gedoe met mn moeder en ik wil zeker niet vervelend over mijn vader praten, maar dan zegt ze daarna dat ik het niet moet bespreken met mn vader (waar mn moeder en ik het dan net over hebben gehad). En ik weet dus niet wat ik moet doen wanneer ze dit doet. Zeg ik er op dat moment iets van? Of niet? (Mijn moeder voelt zich snel ‘aangevallen’ en gaat dan dingen zeggen zoals dat ze altijd alles voor iedereen doet enzo. en gaat zichzelf helemaal verdedigen terwijl ik het helemaal niet slecht bedoel en dan voel ik me weer schuldig dat ik iets heb gezegd.)

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Maud
9 maanden geleden

Hi lieve Mila, Wat fijn dat je Villa Pinedo hebt gevonden en je vraag hier op het forum stelt!  Dit is zo herkenbaar, helaas :(. Bij mij is het eigenlijk net andersom, mijn vader praat vervelend over mijn moeder. Mijn moeder die doet een beetje alsof m’n vader niet bestaat, het andere uiterste en dat is ook irritant haha. Maar vaak vraagt m’n vader dan naar mijn mening over dingen die mijn moeder doet of maakt ‘ie echt zo’n sneer naar haar (tegen mij dan). Ik merk dat ik dan altijd heel geïrriteerd tegen m’n vader ga doen, omdat ik… Lees verder »

Mila
9 maanden geleden
Reply to  Maud

Hey Maud, ik herken het heel erg. Ik snap ook precies wat je bedoelt. Ik denk dat dat een heel goed idee is. Ik denk dat ik inderdaad een brief ga schrijven. Heel erg bedankt, echt waar!

Naomi Slijkhuis
9 maanden geleden

Het gebeurt bij mij ook ik begrijp hoe je je voelt

Collin
9 maanden geleden

Hey Mila, Wat tof dat je je vraag op dit forum stelt! Ik begrijp dat je moeder soms wat vervelend over je vader praat, ik had hier vroeger zelf ook wel eens last van. Dan ging het over wat we wel of niet gedaan hadden in het weekend, en dan kwam er zo’n “dat is typisch je vader” van mijn moeder aan het einde van het gesprek. Mijn advies is om het wel te bespreken met je moeder, maar niet op het moment dat ze zoiets zegt, dan zit ze namelijk mogelijk al in een negatieve bui. Zoek een keer… Lees verder »

Mila
9 maanden geleden
Reply to  Collin

Hey Colin, heel erg bedankt! Ik ga het denk ik binnenkort een keer met m’n moeder bespreken!

Mila
9 maanden geleden
Reply to  Mila

Collin*