Anne-Willemijn (15 jaar) in

Moeder luistert niet

hoi Anne-Willemijn hier (die nu 15 is)

ik heb het nog steeds niet naar mijn zin bij mijn moeder.
voor mijn gevoel luistert ze echt niet, kijkt ze niet verder dan haar neus lang is en probeert overal mijn moeder zwart te maken.
soms gaat het zelfs nog over dingen van jaren geleden zoals dat het voor mijn broer van 17 nog onrustig zou zijn als hij een extra dag naar mijn vader zou gaan.
en ze probeert op school mijn mentoren over te halen dat ze mijn vader niet meer mogen infomeren, dat deed ze bij mijn andere broer ook al.
bij de meeste is dat gelukt maar nu gelukkig bij mijn mentor van dit jaar niet.
en mijn moeder zegt wel dat we alles kunnen vertellen maar dat gevoel heb ik echt niet.
en als ik hier iets over probeer te vertellen word ze boos en luistert ze helemaal niet want zo is het niet.
en we mogen ook al nergens over mee praten.
we zijn nu nog steeds met de mediator bezig, zodat we gewoon met zijn alle kunnen praten zonder dat gelijk de boel afgebroken word.
het is thuis bij me moeder altijd, ik praat met die en niet jij.
ik weet het niet echt meer.

alvast bedankt Anne-Willemijn

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
An
An
5 jaren geleden

Hey, Ik heb precies hetzelfde. Mijn vader zwart maken, en zijn famillie belachelijk maken. Wat bij mij heeft geholpen is door met m’n oma te praten. Mijn moeder en mijn oma hebben een goeie band en ze luisterde en bood haar excuses aan. Het gaat nu niet helemaal top maar het gaat steeds beter. Mijn tip is dus met de moeder van je moeder praten, of iemand die dichtbij je moeder staat. Diegene vertellen wat je voelt, en vragen of hij of zij het misschien aan je moeder zou kunnen doorgeven.. Mocht je willen praten dan ben ik er voor… Lees verder »

Femke
Femke
5 jaren geleden

Hoi Anne-Willemijn,

Ik denk ook niet dat je het er met je vader over moet hebben. Lijkt me niet verstandig, volgens mij wordt het dan allemaal erger als hij zich ermee gaat bemoeien.

Al denk ik wel dat het ook goed is om te blijven communiceren met je vader, hij moet niet buitengesloten worden van jouw gevoelens…

Nogmaals succes!

Femke

Anne-Willemijn
Anne-Willemijn
5 jaren geleden

oeps ik bedoelde dat mijn moeder mijn vader probeert zwart te maken.
en trouwens het gaat niet echt lukken dan dat mijn vader met mijn moeder praat want ze kunnen niet met elkaar praten maar wel heel erg bedankt

Femke
Femke
5 jaren geleden

Hoi Anne-Willemijn, Wat rot om te lezen dat je moeder niet naar je luistert! Ik denk inderdaad dat het verstandig is om met meerdere mensen te gaan praten. Het is duidelijk dat jouw moeder niet open staat voor personen met een andere mening dan dat zij heeft, het lijkt wel alsof ze tunnelvisie heeft (heel erg gericht op één kant van het verhaal). Daarom denk ik dat het goed is als je meerdere mensen jouw kant van het verhaal laten begrijpen. Je mentor, familieleden en misschien andere mensen die ook invloed kunnen hebben op je moeder. Zodat zij achter je… Lees verder »

Aron
Aron
5 jaren geleden

Beste Anne-Willemijn, Bedankt voor jouw berichtje op het forum. Wat vervelend dat je niet zo goed meer weet wat je moet doen. Ik zal jou proberen te helpen. Ik vind het erg prettig voor jou om te lezen dat jouw mentor niet meteen toegeeft aan de wensen van jouw moeder. Misschien is het een goed idee om met jouw mentor over de situatie te praten? Het kan heel erg opluchten als je met iemand praat over de situatie. Jouw mentor kan misschien goede adviezen geven of hulp bieden. Ook is het misschien een goed idee om met jouw vader te… Lees verder »