noor (18 jaar) in

Mijn zusje en mijn moeder

Hoi,
Mijn ouderen liggen in een vechtscheiding en inmiddels 2 jaar later is het nog steeds geen rustige situatie. Ik kan goed opschieten met zowel mijn moeder als mijn vader, alleen mijn zusje heeft ruzie met mijn vader en komt daar ook niet meer. Hier heb ik het heel erg moeilijk mee omdat dus mijn moeder en mijn zusje allebei ruzie hebben met mijn vader en ik er als enige heen ga en er het beste van probeer te maken. Ik woon samen met mijn moeder en zusje en krijg zo dus heel vaak negativiteit mee over mijn vader en de hele situatie. Mijn vader heeft ook dingen gedaan die niet handig waren maar het is en blijft mijn vader. Zijn er meer mensen die in zo’n situatie zitten? Groetjes noor

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Amélie
Amélie
7 jaren geleden

Hallo, Mijn ouder liggen ook in een vechtscheiding, dus ik snap hoe jij je voelt. Eerst was het erger bij ons, toen moesten mijn broertje en ik steeds met beide ouders praten, bemiddelen en de boel sussen. Dat was heel vervelend, want toen hoorde we elke keer weer hoe vervelend de andere ouder wel niet was. Op een gegeven moment ben ik in tranen uitgebarsten, en heb ik aan mijn vader verteld hoe erg ik het vond dat hij zo over mijn moeder sprak. Daar schrok hij heel erg van. Mama wist het al een tijd en lette er al… Lees verder »

pim
pim
7 jaren geleden

Beste Noor, Wat lastig toch als mensen met ruzie uit elkaar gaan. Nooit leuk… Het is wel goed om te horen dat je met beide het goed kan vinden. Misschien kan je het er met je zusje over hebben waarom ze ruzie heeft, en dan met een oplossing komen. Ik herken deze situatie heel goed. Het lijkt me handig om met je vader te praten, over je zusje. Kijken waar hij voor open staat en oplossend wil werken. Dan kan je nog met je zusje praten en kijken wat die wil en haar meer open laten denken, zodat alles weer… Lees verder »

Desi
Desi
7 jaren geleden

Dag Noor, Ik kan me voorstellen dat dit een hele vervelende situatie voor jou is. Als eerste wil ik wel zeggen dat ik het fijn vind om te horen dat je met allebei je ouders goed op kan schieten! Ik herken mij wel in jouw verhaal, de relatie die mijn zusje had met mijn vader was en is nog steeds niet goed en bestaat eigenlijk alleen uit ruzie. Ik vind het zelf daarom heel moeilijk om naar mijn vader toe te gaan, omdat ik mijn zusje ook niet wil ‘afvallen’. Ik vind het dan ook heel goed van je dat… Lees verder »