Lianne (18) in

Mijn vriend

Hallo allemaal,

Zelf heb ik geen gescheiden ouders, maar mijn vriend wel. Hij woont bij zijn moeder, samen met zn broertje en 2 zusjes. Hij is 18 en al 2,5 jaar samen met mij, en hij is ook vaak bij mij thuis. Nu zijn er een paar problemen;

Zijn moeder vind dit vaak niet leuk en word dan overdreven boos. Hierdoor word mijn vriend ook boos en krijgen hij en ik met elkaar ruzie omdat hij zo opgefokt raakt door het gezeik.

Afgelopen week wou hij bij me slapen, maar zijn moeder werd boos omdat hij kennelijk heel de week niet thuis is geweest (het was tenslotte kerstvakantie) maar ze was zelf ook weg naar haar nieuwe vriend. Slaat dus nergens op eigenlijk.

Vervolgens word ze ook vaak boos op hem omdat zn kamer bijvoorbeeld niet is opgeruimd en mag hij vervolgens niet naar mij of iemand anders. En dat terwijl hij 18 is.

Ook word zijn moeder vaak boos als het op school niet goed gaat. Nou heeft m’n vriend wel ADHD maar hij kan dit goed onder controle houden maar heeft soms moeite met concentreren. Ik probeer hem te helpen met huiswerk als dat lukt, maar dit gaat niet altijd. Hij zit nu in het examenjaar van HAVO en hij doet erg zijn best maar ondanks dat is zijn moeder nooit tevreden (bijv: hij haalt een 6 voor engels en is daar blij mee maar zijn moeder dus niet)

Nu is gisteren de hel los gebroken omdat hij niet thuis was en zei ze letterlijk: zoek maar een ander huis want er is iemand die jou kamer graag wilt en het nodig heeft.
Lang verhaal kort: dit blijkt zn broertje te zijn omdat die nu met het jongste zusje op 1 kamer zit. Komt dus nogal raar over.

Nu is mijn vraag; wat kan ik naast een luisterend oor zijn nog meer doen? Praten met zijn vader werkt niet omdat die aan zijn moeder zn kant staat, en een psygoloog werkt ook niet. Zijn moeder, broertje en zusjes lopen bij Yulius maar die staat ook aan de moeders kant en omdat hij 18 is hoeft dit niet meer. Ik ben nu een beetje ten einde raad..

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Robin
Robin
7 jaren geleden

hoi Lianne! Jeetje, wat een verhaal zeg! En wat goed dat je het zo duidelijk kan verwoorden wat er allemaal speelt. Heeft jouw vriend wel eens geprobeerd of een brief schrijven werkt? Vaak is het in een gesprek moeilijker uit te drukken wat je daadwerkelijk bedoelt dan wanneer je het op schrijft. En zo kan zijn moeder even de tijd nemen om het te laten bezinken en er rustig over na denken. Maar het blijft natuurlijk een lastige situatie. Vind je vriend het fijn om met mensen te praten? Dan helpt het voor hem misschien als hij een vertrouwenspersoon heeft,… Lees verder »

Mehtab
Mehtab
7 jaren geleden

Lieve Lianne, Bedankt voor het delen van je verhaal.. Ofwel, het verhaal van je vriend. Het is erg mooi om te zien dat je het voor hem op wilt nemen, of hem probeert te helpen met wat je kan doen. Daarom wil ik je nogmaals bedanken voor je lieve inzet en betrokkenheid. Ik lees in je verhaal terug dat jouw vriend in een erg zenuwslopende en moeilijke situatie zit. Hij wordt niet begrepen door zijn moeder en voor zijn moeder doet hij het nooit goed. Wat erg teleurstellend is voor hem. Als kind is het erg moeilijk om je emoties… Lees verder »