vera (15 jaar) in

Mijn verjaardag vieren

binnenkort (1 januari) word ik 16 jaar. mijn ouders zijn sinds een half jaar gescheiden en ze hebben sinds toen niet of nauwelijks contact met elkaar. ik woon bij mijn moeder, maar in het weekend ben ik bij mijn vader. mijn verjaardag valt op een vrijdag, en ik wil het bij mijn moeder vieren. maar toen ik dat tegen mijn vader zei was hij het daar niet mee eens. hij zei dat hij niet kwam en dat hij niets bij mijn moeder te zoeken heeft. hij wil dat ik het die zondag dan ook nog een keer bij hem vier, maar dat wil ik niet. mijn vader vind dat ik maar rekening met hem moet houden, doet net als of hij het slachtoffer is van de scheiding en schuift alles op mij af. ik word er gek van… ik weet dus ook niet wat ik nu moet doen… iemand die dezelfde ervaring heeft? advies is altijd welkom……

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Femke
Femke
8 jaren geleden

Hoi,

Misschien kun je navragen bij één van je ouders wat er in het ouderschapsplan staat over verjaardagen. Vaak staat daarin waar ze gevierd worden en of ouders ook recht op bezoek hebben en dergelijke.

Ik hoop dat je er wat aan hebt en alvast gefeliciteerd!

Groetjes, Femke

Emmeline
Emmeline
8 jaren geleden

Hoi Vera, Wat een vervelende situatie. Ik herken het zeker! Je ouders zijn nog maar een halfjaar gescheiden. Ik zou met je ouders praten en zeggen dat je het niet fijn vindt hoe het nu gaat, waarschijnlijk wordt het iets beter met de tijd. Ik zou het gewoon bij je moeder vieren en je vader bellen of eventueel bij hem langs gaan. Je moet vooral doen wat jij wilt, het is tenslotte jouw verjaardag (: Het is zeker niet jouw schuld, de scheiding. Je vader zegt dit waarschijnlijk omdat hij nog zo verdrietig over de scheiding. Het is ook heel… Lees verder »

pim
pim
8 jaren geleden

Beste Vera, Ik begrijp wel wat je bedoelt en het is een lastig om een goede beslissing te maken. Probeer te begrijpen dat je vader er geen zin in heeft om naar je moeder te gaan op je verjaardag. Maar hij wilt wel heel graag dat jij je verjaardag ook met je vader kan vieren. Hij komt niet echt met een makkelijke oplossing en maakt het je dus best wel lastig. Wat ik zou doen als ik jou was is gewoon je verjaardag vieren bij je moeder vrijdag zonder je vader , bel hem wel ff altijd leuk. En dan… Lees verder »