Larissa (14 jaar) in

Mijn verhaal

Hey,

Ik ben Larissa, ik ben 14 jaar en heb een zus van 17. Toen ik 2 jaar was zijn mijn ouders gescheiden, mijn moeder ging een paar straten verder op wonen en we waren daar altijd en een keer in de twee week gingen wij naar onze vader toe. Omdat we de grootste tijd bij onze moeder doorbrachten hadden bouwden een goede band met elkaar op.
Toen ik 4 jaar was kreeg mijn vader een vriendin, zij had een dochter die net zo oud was als mijn zus. Maar iets aan mijn stiefmoeder liet ons merken dat ze ons niet helemaal mocht. Ze schold ons uit voor dingen zoals je bent dik, je eet teveel, idioot en nog meer. Ik had als een kind een normaal figuur maar haar dochter was heel dun dus daar moesten we maar een voorbeeld aannemen.

Mijn moeder is pedagogisch medewerker en zij had niet altijd genoeg inkomen om ook nog kleren te kopen en onze sporten te betalen. Dus vroeg ze aan mijn vader als hij meer allimentatie wou betalen want hij betaalde al te weinig. Dat deed hij niet dus kwam er een advocaat bij en betaalde hij meer (maar nog steeds te weinig).
Mijn stiefmoeder was het er ook niet mee eens dat hij meer moest betalen want zij had tenslotte ook een dochter en vond dat wij dat van haar afnamen.
Elk weekend als we bij onze vader waren geweest waren mijn zus en ik van slag.
Met mijn moeder konden we er heel goed over praten en dat hielp.
Toen mijn zus in groep 8 zat had zij ruzie gekregen met mijn vader en stiefmoeder en wou daar niet meer heen. Dus zij kwam daar niet meer. Ik wou ook niet meer naar mijn vader toe maar ik vond het zo zielig voor hem omdat het mij verschrikkelijk lijkt als je kinderen niet meer bij je komen.
Maar mama zag dat als ik naar papa moest ik die week er van te voren al helemaal van slag was. Daardoor zei ze 2 jaar later ( toen zat ik in groep 7) dat ik er ook niet meer mocht komen.

Ik kwam mijn hele leven ’s morgens, tissen de middag en ’s middags bij mijn opa en oma. Ik kon overal met hun over praten en mijn opa was als een vader voor mij. Toen ik in groep 8 zat overleed hij en mijn wereld stortte in.

Een jaar later zat ik in groep 8. Ik had een hele sterke band met een meisje en een jongen en omdat die jongen en ik zo’n goede band met elkaar hadden werden we elk jaar weer naast elkaar gezet! Hij was heel slim en de jongens van de rest van de klas niet dus maakten ze meestal grappen over hem. Alleen toen moest ik naar de middelbareschool en hij ging naar een andere school dat was heel moeilijk. Maar ik had wel een hele leuke klas en een beste vriendin (en dat is ze nog steeds!) gekregen op de middelbareschool :). Papa is gescheiden met zijn vrouw en kreeg een alcoholverslaving. Onze band werd daardoor slechter

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Minouk
Minouk
7 jaren geleden

Lieve Larissa, Allereerst wil ik je bedanken voor je openheid! Wat heb jij veel meegemaakt.. Wat sterk van je dat je een brief geschreven hebt naar je moeder waarin je vertelde hoe het met je ging. Hierdoor weet je moeder hoe het met je gaat en kan zij jou helpen. Je vertelt dat je nu bij een psycholoog bent. Dat is niet niks zo’n stap en dat vind ik super dapper van je! Ik vind het erg fijn om te lezen dat het contact tussen je vader en jou nu beter is, dat het ook beter gaat met je vader… Lees verder »

Pascalle
Pascalle
7 jaren geleden

Hoi Larissa, wat heb je al een hoop dingen meegemaakt! En wat knap dat je je verhaal hier deelt:) Je klinkt als een sterke meid. Wat goed dat je de nieuwe vriend van je moeder toch een kans geeft ondanks dat je het zelf moeilijk vind. Het lijkt me heel moeilijk als je eerst met zn drieën bent geweest en dan ineens met zn zessen. Fijn om te horen dat het nu beter gaat met je zus en je vader, na een moeilijke tijd. Nu kun je misschien wat vaker leuke dingen doen met je vader omdat het bij je… Lees verder »