Eva (14) in

Mijn vader heeft een stiekeme relatie

hoi, mijn ouders gaan na 20 jaar scheiden, omdat mijn vader al ruim een half jaar een stiekeme relatie heeft met een andere vrouw. Ik vind dit zelf niet kunnen, maar het blijft natuurlijk wel mijn vader. Hoe kan ik hier het best mee omgaan? Aangezien mijn moeder hier natuurlijk ook veel last van heeft

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anoniempje
1 jaar geleden

Hoi Eva, wat vervelend dat dit gebeurd. Ik zou persoonlijk erover praten met je ouders dat je dit niet fijn vind. Zorg ervoor dat als je praat dat je rustig blijft en de ander laat uitpraten zonder boos te worden. Ik snap dat dat moeilijk is, maar het werkt wel het beste.

Farah
1 jaar geleden

Dag Eva, Wat goed dat je hier op het forum een vraag hierover stelt. Ik begrijp heel goed dat dit lastig is. Toen ik erachter kwam dat mijn moeder een stiekeme relatie had, vond ik dat ook echt niet kunnen. Ook was mijn vader er erg verdrietig over en wilde ik hem blij maken. Maar dat is als kind natuurlijk niet mijn taak! Jij hoeft je als kind niet verantwoordelijk te voelen voor hoe jouw moeder zich hier nu over voelt. Als jij naar je vader toe wilt gaan of dingen met je vader wil doen, dan moet je dat… Lees verder »

eva
eva
1 jaar geleden
Reply to  Farah

hoi,
wat lief dat je reageert! Vervelend dat jij ook in deze situatie hebt gezeten maar dankjewel voor de tip. Hoe ging jij om met schaamte? Want ik durf eigenlijk ook niet aan mensen te vertellen wat mijn vader gedaan heeft omday ik niet wil dat ze slecht over mn vader denken. Hoe heb jij dit gedaan?
groetjes Eva

Farah
1 jaar geleden
Reply to  eva

Hee Eva, Ik moet je eerlijk zeggen dat ik de reden voor de scheiding mensen meestal niet vertelde, ook uit bescherming voor mijn moeder. En ik schaamde me ook een beetje want het voelde als een gekke situatie. Meestal ging ik de reden voor de scheiding een beetje uit de weg in gesprek, en ging ik het eerder hebben over hoe ik mij nu voelde nu mijn ouders gescheiden waren. Dat zou je misschien ook kunnen doen? Dat je minder in gaat op waarom je ouders zijn gescheiden, maar eerder ingaat op wat dat nu voor jou betekent en hoe… Lees verder »

Bibi
1 jaar geleden

Hey Eva ik had er zelf ook last van ik kwam er achter met een briefje die op tafel lag met i love you er op. Je kan het altijd met je vader bespreken of vragen als je dit eng vind kan je altijd een brief of berichtje sturen of anders een buddy inschakelen ik hoop dat dit helpt veel succes lieve Eva xxx bibi