Maud (13) in

Mijn vader en stiefmoeder gaan scheiden

Hoi! Mijn ouders zijn al heel lang geleden gescheiden, ik heb daar soms nog last van maar dat maakt even niet uit, mijn vader is al zo’n 7 jaar met mijn stiefmoeder samen, maar ze gaan nu scheiden, iedereen vind dat thuis heel moeilijk, mijn vader praat er niet over. Mijn stiefbroer en stiefzus zijn nooit meer thuis daardoor, mijn stiefmoeder is altijd heel verdrietig en de rest ook, mijn stiefbroertje zit meestal altijd boven omdat hij ook nog verdrietig is, maar het is thuis een hele chaos, m’n ouders praten niet meer samen, ze eten niet meer samen en we doen helemaal niks meer samen want opeens gaat niks meer door. Ze slapen ook niet samen in 1 kamer. Dus 1 van ons moet altijd bij een ander slapen, maar voordat ik met mijn vader ergens anders ga wonen zijn wel al een jaar verder zegt hij, maar dat moet ik nog een jaar in deze chaos zijn als ik er ben. Ik vind dat niet leuk en ik weet ook niet met wie ik er mee moet praten, ik kan er wel met m’n moeder mee praten maar dat is toch anders, mijn vader wil ook niet met mij praten denk dus wat moet ik doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Saar
3 maanden geleden

Hey Maud, fijn dat je het forum gevonden hebt. Als eerste wil ik zeggen dat het helemaal niet gek is als je soms nog last hebt van de scheiding, hoe lang of kort het ook geleden is. Dat is iets heel normaals. Heel veel kinderen en jongeren vinden het soms nog steeds lastig. Het is een verandering geweest in ons leven en dat heeft tijd nodig om aan te wennen. Je zegt dat je vader en je stiefmoeder gaan scheiden, nadat ze zeven jaar samen zijn geweest. Wat een nare situatie voor je Maud. Ik kan me voorstellen dat het… Lees verder »

Loïs
3 maanden geleden

Lieve Maud, wat goed dat je deze vraag stelt.
Ik snap dat je het erg lastig vind.
Misschien kan je met een buddy praten.
Mij heeft het geholpen er met mijn juf over te praten.
Maar misschien ken je zelf wel iemand die je kan helpen:
Je neef, nicht, oom, tante, oma, vriendin of misschien wel de buurvrouw. Je bent niet de enige, wij zijn er allemaal voor jou!!!

Xxx Loïs