Annoniem (11 jaar) in

Mijn stiefvader

Hi allemaal,

Ik heb er erg veel moeite mee dat mijn ouders zijn gescheiden, en dat ik nu een stiefvader heb. Hij zegt dat ik zijn (echte) dogter ben, maar dat ben ik helemaal niet. Ook geeft hij mij bijna elke dag straf. Doe ik iets goed, zegt hij dat het weer fout is. En ik heb het al zo vaak tegen hem gezecht!
Hebben julie nog tips voor me?

Xjes

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Isabel
Isabel
9 jaren geleden

Hi Anoniem, Je kunt gerust bij je stiefvader aangeven dat je het niet fijn vindt dat hij jou zijn dochter noemt. Misschien heeft hij niet in de gaten dat dit voor jou niet goed voelt, door het tegen hem te zeggen zal hij zich er meer van bewust worden. Wat betreft de straf die hij je geeft, misschien is het een idee om eens met je moeder te praten dat jij het idee hebt dat je doet wat er van je gevraagd wordt, maar dat dit niet wordt gewaardeerd. Dan kunnen jullie samen misschien het gesprek aangaan met je stiefvader.… Lees verder »

Emma
Emma
9 jaren geleden

Hoi Anoniem, Dank je voor het delen van je verhaal! Lijkt me een vervelende situatie. Misschien is het een idee om aan je stiefvader uit te leggen dat je het vervelend vindt dat hij jou zijn eigen dochter noemt, terwijl je ook nog gewoon een vader hebt! Het is misschien ook een idee als je hier een brief over schrijft naar je moeder, waarin je uitlegt dat je dit niet fijn vindt! Of je kunt er een keer met je leraar over praten. Als je ouders nog goed met elkaar omgaan, kun je het er misschien ook met je vader… Lees verder »