Julia (0 jaar) in

Mijn spaarrekening

Ik woon bij mijn moeder en kom al een paar jaar niet meer bij mijn vader. Nu ik net 18 jaar ben geworden heb ik mijn vader gevraagd om mijn spaargeld dat op de spaarrekening “stond” over te maken naar mijn eigen privé bankrekening. Nu blijkt dat mijn vader mijn spaargeld (van verjaardagen, zakgeld, communiegeld etc.) zelf van mijn rekening heeft afgehaald en besteed heeft…… Mag dat zomaar zonder mijn medeweten? Ik heb destijds de bankrekening samen met mijn vader geopend om mijn naam. Nu ik 18+ ben kan ik elke euro goed gebruiken en nu blijkt mijn spaargeld zomaar “op” te zijn…… wat kan ik doen om alsnog aan het geld te komen? Mijn vader werkt natuurlijk niet mee…. graag hoor ik wat ik kan doen. Gr. Julia

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
jonathan
jonathan
7 jaren geleden

Beste Julia, Dankje voor jouw bericht. Ik ben even diep gedoken in jouw verhaal en tot een paar conclusies gekomen. Staat de rekening naam op jouw naam? * Zo ja dan heb jij recht op het geld en mag jij dit geld ook terugeisen. Want jij bent vanaf het 1e moment rechthebbende. Je mag er weliswaar niet over beschikken tot je 18e, maar als je 18 bent en zij storten het op een andere (jouw rekening) moet het een gift zijn voor jou. Staat rekening op naam van de ouders? * Dan is dit anders. Je ouders zijn rechthebbende en… Lees verder »

Lis
Lis
7 jaren geleden

Hoi,
Ik weet dat als je geen 18 bent je ouders nog toegang hebben tot je spaarrekening, maar vanaf 18 kan dat dus niet meer en kunnen ze er niet meer geld af halen.

Groetjes lis