Anoniem (13 jaar) in

Mijn situatie

Hoi, mijn ouders zijn nu 4 jaar gescheiden. Ze zijn gelukkig goed uit elkaar gegaan en hebben gekozen voor een co-ouderschap. Mijn vader heeft nog geen nieuwe vriendin maar mijn moeder wel een nieuwe vriend. De vriend van mijn moeder heeft ook 2 kinderen. Hun doen dingen anders dan wij altijd doen en ik merk soms dat mijn moeder zich aan haar vriend aanpast en vindt dat niet zo fijn. Ook is mijn oma streng gelovig en vindt het daardoor echt niet kunnen dat mijn ouders uit elkaar zijn. In de zomervakantie ging dat dus ook mis. Mijn moeder en mijn oma kregen ruzie en mijn moeder is met ons naar huis gegaan. Het gaat nu wel weer goed tussen mijn oma en mijn moeder maar nog steeds niet helemaal. Hebben jullie tips?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HannahSasha Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Hannah

Hooi! Wat goed dat je ons een berichtje hebt gestuurd, ik ga je proberen te helpen! Als eerst, fijn om te horen dat je ouders goed uit elkaar zijn gegaan, dat kan het leven een stuk makkelijker maken! Maar bij scheidingen horen vaak ook weer nieuwe stiefgezinnen en dat kan ook lastig zijn. Als 2 gezinnen bij elkaar komen dan is dat in het begin altijd een beetje zoeken, want elk gezin doet de dingen op zijn eigen manier. Vaak moet iedereen zich een beetje aanpassen om het nieuwe samengestelde gezin te laten werken. Natuurlijk moet dit niet ten koste… Lees verder »

Sasha

Lieve Anoniem, Wat fijn dat je ons forum hebt gevonden en je vraagt durft te stellen. Wat is het lastig om je aan te moeten passen aan de familie van de vriend van je moeder en dat je oma en moeder ruzie maken. Ik herken je situatie heel goed vanuit mijn eigen ervaring. Wanneer je thuis bent wil je gewoon lekker jezelf kunnen zijn, je niet hoeven aanpassen en je echt thuis voelen. Toen mijn moeder een nieuwe vriend kreeg veranderde er ook van alles. Zo deden wij vroeger (met mijn vader erbij) op zondag altijd uitgebreid ontbijten en bleven… Lees verder »