Tamar (11) in

Mijn probleem

Mijn ouders zijn een jaar geleden gescheiden. Ik ben zelf hoogbegaafd en mijn vader heeft autisme. Mijn broertje (11) lijkt ook autisme te hebben. Mijn moeder heeft long-covid en ik heb soms het gevoel dat ik mijn broertje half moet opvoeden. Hij heeft veel problemen met plannen en andere dingen. Mijn ouders zijn nog heel veel aan het regelen en het komt ook elke keer tussendoor. Wanneer je mijn vader en mijn broertje bij elkaar zet, worden ze gegarandeerd allebei boos. Als we bij mijn vader zijn, leunt mijn broertje ook op mij. Mijn vader vindt het allemaal wel best, maar mijn broertje leunt daardoor ook op mij wanneer we bij mijn moeder zijn. Mijn moeder vindt dat niet goed omdat ik die rol niet hoor te hebben. Soms regelen mijn ouders iets via mij, en dan weer met elkaar, waar weer ruzie door komt. Nu zie ik eigenlijk pas mijn eigen probleem. Ik krijg zoveel stress van school, waar ik in de 2e zit, omdat niemand me begrijpt, omdat ik hoogbegaafd ben. En ik schaats op een redelijk hoog niveau. En dan komt thuis daar bovenop.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nynke
10 maanden geleden

Hey Tamar, Wat krijg jij een hoop voor je kiezen zeg. Ik kan me heel goed voorstellen dat dit allemaal teveel wordt. Goed dat je aan de bel trekt! Knap hoe je alles doorhebt en snapt wat er aan de hand is. Is er iemand, naast je ouders, waar je fijn mee kan praten? Bijvoorbeeld een familielid of juf? Op school zijn er ook vaak vertrouwenspersonen of een zorgjuf waar je naar toe zou kunnen gaan en die jou kunnen helpen. Mij hielp het vroeger om te gaan praten met mijn lieve juf. Hoe is de band met je vader?… Lees verder »

Tamar
9 maanden geleden
Reply to  Nynke

Omdat ik hoogbegaafd ben, vind ik het moeilijker om met iemand te praten die ik niet zo goed ken of niet 100% vertrouw. De band met mijn vader is niet per se slecht, maar ik kan daar bijna nooit heen, omdat hij op maandag tot en met donderdag vanaf half zeven ’s ochtends tot half 7 ’s avonds niet thuis zit. En mijn moeder wil ook weekendjes met mij.

Romy
10 maanden geleden

Hey lieve Tamar, Wat dapper dat je jouw verhaal hier vertelt. Als ik je bericht zo lees, zijn dat best veel dingen bij elkaar. Heel begrijpelijk dat je er stress van krijgt! Het is heel goed dat je je al realiseert dat dit niet jouw rol hoort te zijn. Villa Pinedo zegt wel eens “Het is niet jouw taak” en daar moet ik aan denken als ik jouw verhaal lees. Dat je je daar van bewust bent, is al een eerste stap. Wat zou jij nodig hebben om je beter te voelen? Als je die vraag kunt beantwoorden, kan je… Lees verder »