Justine (13) in

Mijn moeder en stiefvader gaan scheiden

Heyy, mijn moeder en stiefvader gaan scheiden. Het is de keuze van m’n moeder. Mijn stiefvader gaat ons het huis uitzetten en wij gaan naar het appartement van m’n overleden oma. Ik ga samen met m’n moeder een kamer delen.

Hoe kan ik er het beste mee om gaan?
Ik heb natuurlijk al gescheiden ouders, maar daar weet ik niet zoveel meer van

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Niek
19 dagen geleden

Ik denk dat je goed moet herinneren dat je teleurgesteld of verdrietig kan zijn en dat je niet verantwoordelijk bent maar dat je heus af en toe mag helpen en dat soort dingen

Fleur
21 dagen geleden

Hi Justine, dankjewel voor je vraag! Wat vervelend om te lezen dat je moeder en stiefvader gaan scheiden. Ik snap heel goed dat het deze keer een andere situatie is dan toen je ouders gingen scheiden. Mijn ouders gingen uit elkaar toen ik vrij jong was, dus zelf weet ik daar ook niet zoveel meer van. Toen ik jouw leeftijd had ging mijn moeder ook scheiden van haar partner. Doordat je dan ouder bent beleef je het weer op een andere manier. Kun je goed met je moeder praten over de situatie? Zou het een idee zijn om met je… Lees verder »

Naomi
22 dagen geleden

Hey Justine, wat fijn dat je het forum hebt gevonden en hier je vraag deelt. Vervelend om te lezen dat je moeder en stiefvader gaan scheiden. Ik begrijp goed wat je vraagt, je ouders zijn gescheiden maar dit is toch een andere situatie en je bent op een andere leeftijd nu natuurlijk. Mijn moeder en mijn (oude) stiefvader zijn ook weer gescheiden en ik merkte dat ik dit best wel lastig vond. Ik wist ergens wel hoe het was, maar toch had je een andere band met zo’n iemand en was ik ook ouder, waardoor ik het meer doorhad. Wat… Lees verder »

Noza
22 dagen geleden

Hey Justine, Wat goed dat je je vraag stelt op het forum! Je bent hier zeker niet alleen in. Ik heb zelf ook een periode gehad waarbij ik voor mij en mijn moeders veiligheid tijdelijk ergens anders moest verblijven omdat haar ex partner agressief werd. We konden gelukkig tijdelijk terecht bij een vriendin van mijn moeder. Ook heb ik altijd al op dezelfde kamer als mijn moeder geslapen. Ik heb gemerkt dat dit veel voordelen heeft. Dit bood mij de kans om betere band met mijn moeder op te bouwen in de lange termijn waardoor we elkaar begrijpen. En bij… Lees verder »