Anoniem (11 jaar) in

Mijn hoofd zit vol

Mijn ouders zijn net gescheiden en ik heb het gevoel dat mijn wereld is ingestort. Waarom moet dit nou bij mij gebeuren?
Ik voel me erg raar en ben constant aan het huilen. Daarnaast zit mijn hoofd heel erg vol. Ik weet soms gewoon niet wat ik moet denken. Is dit nou de beste oplossing? Ik weet het niet.
De ene zegt dit de andere zegt dat. En op school houdt niemand rekening met me. Het is allemaal zoveel voorral nu ik in groep 7 zit. Het is veel leren, de entreetoetsen heb ik net achter de rug, ik moet 2x per week huiswerk maken, ik maak veel muziek en heb al theorie. De scheiding kan er dan ook nog wel bij.

Weet iemand hoe ik hier mee om moet gaan?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
iemandd
iemandd
7 jaren geleden

Hee,
Ik heb bijna hetzelfde als jij een weet er geen raad mee, maar toch…zoek iemand waarbij je je hart kunt luchten.dat lucht op. (Persoonlijk bij mij niet maar bij heel veel mensen wel. Trouwens, probeer te mediteren. (Werkt ook niet bij mij haha)). x s.

Maartje
Maartje
7 jaren geleden

Beste Pim en Anne,

Ik ben degene die dit verhaal heeft geschreven.

Bedankt voor de reacties.
Ik ga het zeker proberen.

Liefs Maartje

Or
Or
7 jaren geleden

Hey, Heel vervelend dat je ouders kort geleden gescheiden zijn, je krijgt een hoop over je heen en het is heel normaal om te voelen alsof de wereld voor je instort. De waarheid is dat een scheiding nooit op een juiste moment komt. Het is altijd vervelend en het kan je leven een flinke opschudding geven uit het niets. Dat je nu juist een drukke periode hebt kan vervelend zijn, maar kan ook in je voordeel werken. Toen mijn ouders gingen scheiden was het meeste wat ik deed muziek luisteren en boeken lezen. Al moet je niet je gevoelens wegstoppen… Lees verder »

Emma
Emma
7 jaren geleden

hey ik heb het zelfde gehad maar kreeg hulp van mijn ouders b.v huiswerk begeleiding en op school heb ik de afspraak met mijn juf als ik hoofdpijn heb mag ik 5 minuten iets voor mij zelf doen misschien kan dit je helpen

groetjes Emma (Justin Bieber fan)

pim
pim
7 jaren geleden

Hee, Dit soort siutaties zijn soms heel lastig vooral als je het al zo druk hebt. Maar toch gebeurd het bij best wel veel mensen, soms is het wat lastiger dan de andere keer. Vaak is een scheiding wel de beste oplossing, want anders blijf je maar ruzie krijgen en dat wil niemand. Soms is het lastig als iedereen wat anders zegt inderdaad, maar je moet gewoon doen wat jij denkt dat het beste is en open staan voor nieuwe oplossingen. Probeer goed te plannen waardoor je wat meer tijd over houd. Zorg dat je je emoties goed kan verwerken… Lees verder »

Anne
Anne
7 jaren geleden

Hallo,

Het is heel vervelend maar ook heel normaal dat jij je zo voelt na de scheiding van je ouders.

Het heeft even tijd nodig. Misschien kun je met iemand over je gevoelens praten en je afleiden. Ik vind dat het helpt om erover te praten en ook afleiding te zoeken. Anders zou je hier ook met de huisarts kunnen hebben. Dan krijg je misschien ook hulp door een organisatie.

Ik wens je veel liefs,
Anne