Maak me zorgen over geld

mijn ouders zijn nu zo’n twee jaar uit elkaar. als 16 jarige kom je er vaak al snel achter wat het verhaal achter de scheiding is en waarom er een scheiding is ontstaan. ik doe ook een opleiding juridisch administratief medewerker en word hiermee vaak geconfronteerd met de feiten die bij een scheiding komen kijken. toch raak ik dan benieuwd naar hoe dat dan gegaan is bij mijn ouders. mijn vader is er best wel open over. over bedragen enzovoorts. de laatste tijd heb ik heel erg moeite met de financiële situatie van mijn ouders. niet dat ze hun lasten bij mij leggen! maar ik trek het mij gewoon aan en maak me zorgen. ik kan niet meer normaal boodschappen doen met mijn vader zonder dat ik naar alle prijzen kijk wat het goedkoopst is, of zeg van nou hebben we dat wel echt nodig. ik merk dat ik mezelf gek maak en ook geen cadeau’s of wat dan ook meer durf/wil aannemen. ik maak mij gewoon heel erg zorgen.
zijn er kinderen die dit ook hebben?
en wat kan ik eraan doen om het wat makkelijker voor mijzelf te maken?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Amélie
Amélie
7 jaren geleden

Hoi, Goed dat je hierheen komt met je probleem. Ik lees dat je je zorgen maak over je financiële situatie van je ouders. Jij weet eigenlijjk ook wel dat het niet jouw taak is, maar toch trek je het je aan. Dat begrijp ik heel goed. Ik heb die neiging ook, omdat mijn moeder aan een tijd werkeloos is. Je gaat dan toch voorzichtiger doen. Opzich is het niet erg om je ouders daarin te ondersteunen, maar als je er last van hebt is het toch beter om je het minder aan te trekken. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan… Lees verder »

Ruben
Ruben
7 jaren geleden

Beste Door, Ik heb me vroeger zelf ook heel veel zorgen gemaakt over de financiële situatie van mijn ouders; mijn vader hield de meeste informatie over zijn financiële situatie achter de hand. Ik ben erg blij dat mijn vader de keuze heeft gemaakt om deze informatie achter de hand te houden,, omdat het bezitten van die informatie geen enkele toegevoegde waarde heeft en je, zoals bij jou het geval is, echt gaat letten op wat je samen met je ouders uitgeeft, terwijl dat absoluut niet jouw taak is. Ik snap dat het, ondanks dat je weet dat het niet jouw… Lees verder »