Rosalie (14 jaar) in

Los laten

Ik ben er ongeveer een half jaartje geleden achter gekomen dat mijn moeder een ander had ik zat een spelletje te doen op haar telefoon en ze kreeg opeens heel veel berichtjes dus ik keek en het bleek dat ze een ander had ik ben in de nacht naar mijn vader toe gegaan en heb het verteld wat ik heb gezien/gelezen ik was er kapot van dat ik er zelf achter was gekomen en ik woon thuis met nog 5 andere broertjes/zusjes en iedereen verwerkt het op zijn eigen manier en daar Door heb ik heel veel stress en ruzie thuis
ook op school gaan de cijfers meer omlaag maar hoe kan ik dit allemaal weer een beetje los laten en zorgen dat alles goed komt op school en ook een beetje thuis??
hebben jullie tips??

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Jasmijn
Jasmijn
7 jaren geleden

Hee Rosalie, Ik zit hier in een soort zelfde situatie Maarjaa bij mij is het al bijna 3 jaar gaande eerst hield ik het geheim voor iedereen pas na 1,5 jaar heb ik het m’n beste vriendin verteld, zoek alsjeblieft iemand die je vertrouwt want ik heb alles opgekropt en op een gegeven moment ging het echt zwaar kut, ik snap dat het moeilijk is zeker omdat we ongeveer hetzelfde meemaken begrijp ik je echt heel erg goed, ik ga binnenkort naar m’n mentor op school daarvoor praatte ik met een vriend en die heeft me ook toen geholpen met… Lees verder »

Eva
Eva
7 jaren geleden

Hoi Rosalie, Bedankt dat je op dit forum om hulp komt vragen. Wat goed van jou, dat je die nacht gelijk naar jouw vader bent gegaan om te vertellen wat je gezien/gelezen hebt! Uit jouw berichtje begrijp ik dat je tips wilt om het thuis een beetje los te laten, zodat het op school en thuis weer wat beter gaat. Iedereen heeft inderdaad zijn eigen manier om de scheiding te verwerken. Ik begrijp dat je jouw manier hiervoor nog niet gevonden hebt. In die tijd vond ik het erg fijn om alles op te schrijven in mijn dagboek. Op deze… Lees verder »

Jill
Jill
7 jaren geleden

Hoi meis!
Ga samen met je moeder praten over de situatie. Vraag alles wat je wil vragen en ga met je mama praten over hoe nu verder. Waar je zo mee zit. Ik heb dit zelf ook meegemaakt en ik snap je heel goed. Probeer rustig te blijven en je afleiding zoeken op school. Als je nog vragen heb hoor ik het goed?

Dikke kus xx

Jill
Jill
7 jaren geleden

Probeer met je moeder erover te praten, vraag haar wat je wilt en vertel wat je dwars zit. Misschien kan je moeder je uitleg geven. Ik heb dat zelf ook vaak gedaan toen mijn ouders gingen scheiden. Probeer je gedachten er van af te zetten ook al is dat heel moeilijk.