Helena (12 jaar) in

Liever eerlijk

Hey allemaal,
Mijn ouders zijn 4 jaar gescheiden en ik heb er af en toe nog wel last van, maar dat een terzijde. Mijn moeder heeft al 2/3 jaar een nieuwe vriend. Mijn vader daarentegen, heeft sinds kort een nieuwe vriendin. En daar ben ik zelf achtergekomen. Ik zag hem appen naar: Aisha *hartje hartje hartje* en wat blijkt? Die twee zijn al lang samen zonder dat ik daar iets van wist en zijn al twee keer met elkaar een weekendje weggeweest. En als kers op de taart vond ik ook nog een geopend pakje condooms. Al die tijd had ik niks van haar afgeweten, en wie weet hoe lang dat door was gegaan als ik het niet zelf had ontdekt!? Ik vind het echt niet fijn dat mijn vader haar probeert te verbergen want dat hoeft ook niet, ik heb liever dat hij eerlijk tegen me is! Maar wat, in vredesnaam moet ik nu zeggen…?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Pim
Pim
7 jaren geleden

Hoi Helena, Wat goed dat je hier je zelf kunt uiten. Als eerst zal ik zeggen dat ik je heel goed snap en dat je je hier rot over kan voelen. Misschien probeert je vader zijn vriendin eerst echt heel goed te leren kennen voordat die haar aan jou wil voorstellen. Het zou niet leuk zijn als die elke week met iemand anders thuis zou komen, dus eerst goed de kat uit de boom kijken. Dat open pakje condooms dat je vond vind ik niet kunnen en dat had die moeten opruimen! Snel maar vergeten zou ik zeggen. Praat er… Lees verder »

Nicoline
Nicoline
7 jaren geleden

Beste Helena,

Wat ontzettend vervelend dat je vader niet eerlijk tegen je is zeg!
Ik zou gewoon naar hem toegaan en vragen: Dus wanneer zie ik je nieuwe vriendin een keer? En anders kan je ook een keer aan hem vragen hoe het zit met de vrouwen, of hij al eens iemand anders ziet. En als hij dan niet eerlijk antwoord geeft dan zeg je dat je erachter bent gekomen. Ik zou wel heel duidelijk zijn dat je het niet fijn vindt dat hij niet eerder over zijn nieuwe vriendin heeft verteld!

Ik hoop dat dit hielp!
Groetjes Nicoline

Lynn
Lynn
7 jaren geleden

Hoi Helena, Fijn dat wij jou advies mogen geven! Ik kan me voorstellen dat het voor jou schrikken is dat je vader opeens een nieuwe vriendin heeft. De manier waarop je daar achter bent gekomen lijkt mij totaal niet fijn. Ik snap dat je liever hebt dat je vader eerlijk tegen je is! Je vraagt je af wat je nu moet zeggen. Ik denk dat het slim is om met je vader te bespreken wat je hebt ontdekt en hoe jij je daarover voelt. Ik kan me voorstellen dat het heel spannend is, maar misschien vindt je vader het ook… Lees verder »