Anoniem (12 jaar) in

Liever bij mijn vader

mijn ouders zijn nu al 11 jaar gescheiden. en eigenlijk heb ik altijd al liever bij mijn vader willen wonen. Ik weet niet hoe het komt maar ik kan mijn moeder vaak niet uitstaan. ik heb het wel eens mensen verteld alleen dan krijg ik altijd als antwoord dat dat komt door de ”pubbertijd” alleen heb ik dat al mijn leven lang. eerst was ik gewoon liever bij mijn vader. alleen nu wil ik gewoon niet eens meer hier zijn bij mijn moeder in huis. sinds mij verteld was dat je vanaf je twaalfe zelf kunt beslissen waar je wilt wonen ( bij welke ouder.) vraag ik me steeds af hoe het zou zijn om bij papa te wonen… best fijn. en zelfs al heeft ergens anders mee te maken of miss wel met pudertijd maar dan begon het wel heel vroeg. dan is het toch alsnog beter dat ik weg ga en me niet altijd zo k*t voel. ik moet alleen maar huilen hier en na school blijf ik zo lang mogelijk zodat ik niet naar mijn moeder hoef. Het voelt alsof ik nooit iets goed doe. en ik doe zo min best. en al zou ik het vragen… hoe dan?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Meisje
Meisje
8 jaren geleden

Ik heb geleerd hoe meer je je druk maakt om iemand anders, hoe meer energie het jou kost en hoe verdrietiger en ongelukkiger je er van word. Zet jezelf vooraan, je hebt het al moeilijk genoeg!

-M-
-M-
8 jaren geleden

Hoi hoi, Mijn ouders zijn al ongeveer 9 jaar gescheiden. Ik ben toen bij mijn moeder gaan wonen. Ongeveer 3 jaar geleden, ben ik bij mijn vader gaan wonen. Ik had regelmatig ruzie met mijn moeder. Sinds ik bij mijn vader woon, ben ik zelf een stuk rustiger in mijn hoofd. Ik ga naar mijn moeder wanneer ik wil. Het voordeel voor mij daarvan is, dat als je een ruzie aanvoelt, ”op tijd” weg kan gaan. Het moment dat ik tegen mijn moeder ging zeggen dat ik bij papa wilde wonen, was erg moeilijk. Want ja, je wilt niemand pijn… Lees verder »