Valerie (15 jaar) in

liever bij mijn moeder

Mijn ouders zijn net een half jaar geleden gescheiden en daar heb ik het heel moeilijk mee. Ik woon bij mijn moeder en slaap 1 keer per week bij mijn vader en eet er twee keer per week. Ik weet dat mijn vader er heel eeg mee zit dat ik niet zo vaak langs kom maar ik ben gewoon liever bij mijn moeder. Wat kan ik er aan doen dat ik me minder schuldig daarover voel?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Aron
Aron
8 jaren geleden

Hoi Valerie! Wat vervelend voor je dat je er een schuldig gevoel aan hebt dat je voor je gevoel niet zo vaak bij jou vader bent! Ik kan mij heel erg goed voorstellen dat dit je een beetje dwarszit. Ik heb dit zelf namelijk ook meegemaakt. Uit ervaring weet ik dat je er het beste over kunt praten met jouw vader. Doordat je er over praat met jouw vader kun je iets meer rust krijgen en dan zal het je ook minder dwars zitten. Jouw vader zal vast ook open staan voor dit gesprek. Doordat jullie er allebei over zullen… Lees verder »

Inge
Inge
8 jaren geleden

Hoi Valerie, ik kan me voorstellen dat je dit moeilijk vindt voor je vader en dat je je zorgen maakt om hem. Heeft hij iets gezegd waardoor je denkt dat hij je iets kwalijk neemt? Hoe dan ook, hij zal moeten begrijpen dat niet jij deze keuze hebt gemaakt, maar dat dit het gevolg is van de echtscheiding. Je zult toch ergens moeten zijn en je kiest om praktische redenen voor deze oplossing. Laat je vader weten dat je veel van hem houdt (als dat zo is). Het contact gaat niet om kwantiteit maar om kwaliteit. Jij hoeft je nergens… Lees verder »