pien (11) in

Leugen

hey ik zit in een lastige situatie mijn vader en mijn moeder hebben een heftige ruzie en mijn moeder had eindelijk een goede band met mijn stief moeder. en dan verpest ik dat met een leugen wat moet ik doen om het goed te maken ?????
🙁

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Alan
Alan
7 jaren geleden

Zeg dat het een leugen was en bied je excuses aan

Amélie
Amélie
7 jaren geleden

Ik ben een belangrijk ding vergeten te vertellen: Het is niet jouw taak om ruzies op te lossen. Voor de duidelijkheid bedoelde ik net dat het goed is als je eerlijk bent tegen over je moeder en stiefmoeder, en dat het zal opluchten als je vertelt dat je niet helemaal eerlijk bent geweest. Het zal wel meevallen, zij zijn volwassen en zullen het zelf oplossen. Geef vooral jezelf niet de schuld!

Liefs,
Amélie

Amélie
Amélie
7 jaren geleden

Hoi Pien, Wat jammer dat het goed ging en nu weer wat minder. Ik begrijp heel goed dat het niet fijn is als je ouders heftige ruzie hebben. Het helpt daarbij ook niet als je moeder en stiefmoeder ook ruzie hebben. Het beste advies wat ik kan geven is dat je erover moet praten: vertel je ouders eerlijk dat je het niet fijn vindt dat ze zo ruziën. Zeg ze op een rustige manier dat je er eigenlijk niet tussen wilt zitten en dat je het fijn zou vinden als ze daar mee opletten. Ik heb dat ook gedaan en… Lees verder »

Sanne
Sanne
7 jaren geleden

Hoi Pien!

Goed dat je het hier komt vragen, het klinkt ook lastig. Ten eerste heb jij sowieso niks verpest!
Misschien moet je eerlijk vertellen dat je ergens over hebt gelogen. Jouw ouders en stiefmoeder zullen vast niet boos op je zijn dus daar hoef je niet bang voor te zijn.
Je hoeft jezelf niet de schuld te geven, je moeder en stiefmoeder zijn volwassen en kunnen alles prima zelf oplossen, dus je hoeft je niet druk te maken dat je iets goed hoeft te maken.

Ik zou gewoon even gaan praten en eerlijk zijn, het valt vast mee (: